"Si hem de perdre, prefereixo que sigui d'aquesta manera", va deixar anar Rubi, poc després d'asseure's davant els mitjans, un cop consumada la derrota del seu equip. Una derrota "injusta" segons l'entrenador del Girona, conscient i sobretot segur que els seus futbolistes havien fet mèrits suficients com per, com a mínim, sumar un punt en el duel que ahir els havia entrontat al líder de la categoria. A diferència d'altres jornades, el maresmenc va assumir estar "emprenyat", però en cap cas va fer ús d'un discurs derrotista. Al contrari. Rubi va instar els jugadors a estar "tranquils", mentre que va enviar un missatge ben clar a l'afició: "Que segueixin gaudint, perquè així ho volem fer encara durant moltes jornades".

Si el públic ho va fer des de la seva localitat a Montilivi, Rubi des de la seva banqueta va veure com ahir el Girona en cap cas era inferior a l'Elx. Davant el líder, que s'avançava gràcies a un "mig regal nostre" als primers compassos, els blanc-i-vermells van gaudir de "moltes ocasions". "I això que a aquest equip n'hi solen fer ben poques", deia l'entrenador.

Va parlar d'un resultat "molt injust" i va admetre estar "empre?nyat" després del 0-1. Els motius, ben clars: "Hem gaudit de bones oportunitats per marcar i fins i tot ho hem aconseguit, però l'àrbitre ha anul·lat un gol que era totalment legal". Precisament, preguntat pel col·legiat, Rubi va haver-se de mossegar la llengua: "És complicat avui (per ahir) no dir res negatiu de l'àrbitre..."

Qüestionat per la titularitat de Felipe Sanchón i la conseqüent suplència de Benja i Javi Acuña, l'entrenador del Girona va justificar la seva decisió: "L'Elx és un dels millors equips de la categoria pel que fa al joc aeri. És per això que hem buscat precisament el contrari, sacrificant els atacants habituals pel més petitó de la classe. I jo, que sóc força autocrític, estic content perquè hem creat força ocasions".

A l'hora de trobar-li alguna pega al rendiment dels seus homes, Rubi va assenyalar la "manca d'efectivitat" en els metres finals i la "precipitació" dels primers minuts de partit. "Hem estat una mica imprecisos, però amb el pas dels mituts s'ha vist el Girona de sempre", afegia. En cap cas, va indicar que els seus s'haguessin sentit pressionats davant l'oportunitat de situar-se al capdavant de la taula si es guanyava: "No crec que ens hagi pesat la pressió".

I per als més pessimistes, o aquells que ahir abandonaven Montilivi amb un cert regust amarg o dubtes sobre el futur de l'equip, Rubi va voler enviar un missatge tranquil·litzador. No només a l'entorn, sinó també al vestidor, animant-lo a no abaixar mai els braços i a seguir lluitant: "M'alegri que l'afició se'n vagi contenta amb l'equip, perquè s'ha buidat al camp i ho ha donat tot i això s'ha de reconèixer. Que la gent estigui tranquil·la; encara estem allà, amb 30 punts i queda moltíssim. Hem de seguir gaudint encara moltes jornades. I els jugadors, també. Calma. Ho han intentat de totes les maneres i així ho han de veure. Espero que no els afecti. Això sí, és cert que hem deixat escapar una oportunitat molt maca i que no sé si hi serà en el futur".