La manca de ritme de Jordi Xumetra després de la lesió va fer que no pogués coincidir amb Ferran Corominas al terreny de joc en el seu retorn a Montilivi. Sí que van coincidir, però, al final del partit en la valoració del matx. "El Girona ha merescut més", deia Coro, mentre Xumetra, que es va quedar a la grada, reconeixia que "el més just potser hauria estat un empat". Les seves paraules donen encara més valor al triomf de l'Elx en un estadi fins ahir verge de derrotes. "Hem hagut de suar i patir molt per guanyar", deia Corominas, que admetia que havia acabat "fos" de tant córrer amunt i avall sense tocar gaires pilotes. El banyolí va fitxar aquest estiu per l'Elx després de marcar 18 gols la temporada passada amb el Girona i abonar una clàusula de rescissió de 100.000 euros. Va ser només una temporada però Coro va deixar grans amics a Montilivi. "He regalat les meves samarretes a Benja i Luso i si n'arribo a tenir més, les reparteixo també", explicava. El davanter de l'Elx va trigar a sortir a la zona mixta al final del partit, ja que va estar una bona estona saludant i enraonant amb vells amics. "Tinc molt bon rotllo amb tots i els desitjo el millor", reconeixia. El seu fitxatge per l'Elx va ser criticat per una part de l'afició que li va retreure que no acceptés la proposta del Girona per renovar. Això va provocar que a la segona part, en el moment de ser substituït per Palanca, a la graderia hi hagués divisió d'opinions. "És normal que hi hagi opinions de tot tipus. Estic agraït a la gent que m'ha aplaudit i jo només desitjo el millor per al Girona", afirmava, lluny de qualsevol polèmica per algun crit crític amb ell.

Coro va viure una temporada complicada l'any passat a Montilvi. Enguany tot és molt diferent i l'equip rutlla a la perfecció tot i el resultat d'ahir. "Estan fent una molt bona temporada. Juguen bé i creen ocasions". L'ex del Vilobí i l'Espanyol anava més enllà i s'atrevia a pronosticar que el Girona "segur" que estarà a la lluita per disputar el play-off d'ascens. "Tenen molt bons jugadors i s'ho mereixen". Mentrestant, ell ha iniciat una nova etapa a Elx, amb la seva dona i la seva filla de nou mesos, que confia que acabi amb l'ascens a Primera Divisió del seu equip.

Acostumat a ser visitant

Jordi Xumetra va veure el partit des de la tribuna i va patir veient com els seus companys lluitaven per mantenir amb ungles i dents el 0-1 fins al darrer minut de l'afegit. "Hem tingut força sort", deia Xumetra, que reconeixia que el gol de Jandro havia estat "legal". "Ens hem avançat i el Girona ha tingut unes quantes oportunitats. El més just hauria estat un empat", admetia. La Bala de L'Estartit explicava que al final del partit també havia entrat al vestidor local per saludar Migue, Jose i altres vells coneguts que queden de la seva època. "Cada cop em vaig acostumant més a tornar com a rival, però Montilivi sempre ha estat casa meva. La veritat és que tant l'afició com el club s'han portat molt bé amb mi", assegurava Xumetra.

L'objectiu de l'exgironí és ara arribar a Primera Divisió. Fa uns mesos va fer-se públic l'interès del València i també és seguit per ?equips com el Llevant o el Getafe. Ell, tanmateix, està tranquil. "Tant de bo sigui amb l'Elx. Per això estem treballant", deia. Al final del partit, Xumetra va fer una suau sessió d'entrenament amb la resta de companys que no van disputar cap minut al partit d'ahir a l'estadi de Montilivi.