El Barcelona encara la tercera jornada de la Lliga de Campions amb un problema a l'eix defensiu per les notables baixes, a les quals se li suma l'absència de Sergio Busquets, per sanció. Res, però, que hagi de preocupar els blaugrana ja que, segons Tito Vilanova, aquests contratemps no han de repercutir en el nivell del seu equip, que aquest vespre buscarà deixar gairebé encarada la classificació per a vuitens.

Amb dues victòries en les dues primeres jornades, el Barça lidera el grup G i té tot al seu favor per passar a la ronda següent, però en el xoc d'avui al Camp Nou (20.45 hores/TV3 i La1) haurà de reforçar novament el centre de la defensa i l'eix del mig del camp amb peces que no solen ser les habituals. De l'últim partit de la Lliga de Campions, disputat a Lisboa contra el Benfica (0-2), el Barça va emportar-se dues notícies ben negatives: la lesió de Carles Puyol i l'expulsió de Sergio Busquets, a qui li han caigut dos partits de sanció. Com que Gerard Piqué continua sense recuperar-se, els blaugrana només compten amb Mascherano en eix defensiu, ja que Alex Song haurà d'ocupar la vacant que deixa Busquets. Adriano, després que es destapés en el clàssic com un central d'urgència, torna a presentar-se com a opció per acompanyar Mascherano, si és que el tècnic, Tito Vilanova, no canvia de plans amb un dels seus centrals inèdits, el jove Bartra, el qual no està tenint cap protagonisme.

No només buscarà seguir invicte a la màxima competició continental el Barça, sinó que també perseguirà contra el Celtic el triomf 100 en la màxima competició continental. Malgrat la potència del Barcelona, l'historial amb el Celtic reflecteix tres partits al Camp Nou amb una victòria i dos empats. L'última vegada que els dos equips es van enfrontar va ser en els vuitens de final de la temporada 2007-08, en què el Barça es va emportar la victòria en els dos partits: 1-0 al Camp Nou i 2-3 a Glasgow.

Un rival voluntariós

El Celtic de Glasgow aspira a treure algun punt de la seva visita europea al Camp Nou, on l'argentí Leo Messi serà la principal preocupació per al conjunt que entrena Neil Lennon. El nord-irlandès i el seu assistent, Johan Mjallby, van ser dissabte a Riazor per estudiar els de Tito Vilanova i van quedar impressionats amb l'argentí, que va marcar un triplet per assegurar la victòria blaugrana (4-5).

"És un futbolista senzillament increïble. No se'l pot aturar. No juga com un davanter corrent", va afirmart sobre Messi el segon tècnic del Celtic, que es presenta a Barcelona amb les baixes per lesió del mig atacant Dylan McGeouch i de l'exdavanter del Deportivo de la Corunya, Lassad Nouioui. "Volem treure quelcom positiu d'aquesta visita però no estem bojos. Jugarem contra un dels millors equips del món, amb una davantera impressionant", va dir Mjallby, el qual, no obstant això, va recalcar que els escocesos no es "plantaran aquí a defensar" i renunciar a l'atac.

El Celtic arriba a Barcelona com a segon del seu grup amb 4 punts, després d'haver empatat a zero contra el Benfica al Celtic Park i haver-se imposat a Moscou a l'Spartak per 2-3. Com a escalfament per al xoc, els de Lennon van clavar dissabte un 0-5 al St. Mirren per assentar-se al capdavant de la classificació de la Premier League escocesa amb 20 punts.