L'Espanyol vol tancar el mes de desembre amb la classificació per als vuitens de final de la Copa del Rei davant el Celta de Vigo en un partit en el qual necessita emportar-se la victòria si vol així superar l'empat sense gols de l'anada. Els de Mauricio Pochettino han sumat dues victòries consecutives a la Lliga i es troben només a un punt de la Champions, però tot i això no es refien del seu rival.

Respecte a la darrera convocatòria en Lliga, el tècnic blanc-i-blau recupera el central Juan Forlín, sancionat. Pochettino, en canvi, no podrà comptar amb els lesionats Javi López, Juan Albín, Javi Márquez i Walter Pandiani.

D'altra banda, el Reial Madrid encara com un autèntic tràmit el seu compromís d'aquest vespre contra la Ponferradina, equip al qual va superar fàcilment a l'anada (0-2). Mourinho configurarà un equip amb homes poc habituals ja que jugadors importants com Casillas, Marcelo, Kakà, Di Maria, Higuaín i Cristiano Ronaldo ja es troben de vacances.

Finalment, el Sevilla gaudeix amb un avantatge mínim contra el San Roque, mentre que el Mallorca haurà de tirar de proesa al Molinón si vol classificar-se.