EMPRESES

Temu incorpora els proveïdors descartats per Shein després de l'incompliment dels estàndards de qualitat establerts per a les seves fàbriques

Els logos de les apps de Temu i Shein.

Els logos de les apps de Temu i Shein. / Shutterstock

Servimedia

El creixement exponencial que ha experimentat el comerç en línia i les plataformes de baix cost enfocades al sector de la moda i accessoris durant l'última dècada, i la consegüent irrupció de nous operadors en un mercat certament saturat, està provocant el qüestionament del model d'alguns dels agents per les seves polítiques comercials agressives i l'incompliment d'alguns dels estàndards i polítiques de sostenibilitat.

Segons publicava recentment el Financial Times, l'operador xinès Temu, propietat de PDD Holdings, ha sumat a la seva cartera de proveïdors diversos dels fabricants que havien estat prèviament descartats pel seu principal competidor, Shein, en descobrir-se que no complien les normes de certificació requerides per formar part de la seva xarxa de proveïdors, tal com es desprenia dels informes elaborats pels auditors.

Segons les fonts coneixedores, el gegant xinès centrat en moda i actual líder del mercat de comerç electrònic va dur a terme el cessament de col·laboració amb un nombre de proveïdors en descobrir molts dels seus fabricants contractats no complien els estàndards mínims marcats per la companyia. Així ho confirmaven les diferents auditories i formacions que la companyia duu a terme de forma periòdica a través del seu programa Responsable Sourcing (SRS), amb l'objectiu de garantir condicions conformes a la xarxa de proveïdors de fabricació.

Concretament, l'incompliment va tenir a veure amb les condicions que havien de garantir les fàbriques, com ara el nombre d'empleats, ja que havien de tenir un mínim de 50 treballadors; o en relació amb la superfície de la planta que havia d'ocupar almenys 800 metres quadrats.

Per la seva banda, Temu, que no té en compte la mida de la fàbrica en acceptar nous venedors, no va dubtar a integrar molts d'aquests proveïdors a la seva xarxa de fabricació. "Solíem subministrar Shein, però ara no podem fer-ho directament perquè no complim els seus requisits quant a la mida de la fàbrica", va declarar Louis Li, propietari d'una fàbrica de bosses a Guangdong, que va afegir que, després que Shein tallés els llaços amb les fàbriques més petites, "tots ens hem passat a Temu", va indicar Financial Times.

TEMES