El Centre Geriàtric Les Forques funciona també com a centre de dia per a les persones i les famílies que tinguin la necessitat d'aquesta atenció personalitzada en qualsevol moment de la setmana. Aquest servei està orientat a aquelles famílies que tenen cura d'una persona gran i que necessiten ajuda o suport en el seu dia a dia més enllà de l'entorn familiar.

El fet de poder gaudir d'un centre de dia permet que els avis i les persones d'edat avançada puguin continuar vivint a casa seva, on són durant les nits. D'aquesta manera no existeix una desvinculació total amb el seu ambient de referència, el seu entorn, ja que no es troben en situació de total dependència. Els centres de dia es podrien considerar el pas intermedi entre la total independència de la persona i l'estada en una residència. Un pas tremendament necessari per a millorar la qualitat de vida i disminuir els efectes de l'edat.

Cura en la salut física i mental

En els centres de dia, les persones grans poden, no sols aprendre coses noves, sinó reaprendre coses que se'ls hagin oblidat i, per descomptat, millorar de la mà d'equips professionals, encarregats de cobrir les principals àrees de la cura en salut física i mental.

Hi ha un desconeixement per part de la societat del que és un centre de dia. Molta gent el defineix com un lloc d'oci, un lloc on només l'avi està entretingut, i no és així.

Un centre de dia aporta més que això, és un lloc on la tercera edat va a rebre tractaments per a les seves patologies i també prevenció de l'envelliment per tal de mantenir una millor qualitat de vida, sempre tenint en compte el seu entorn familiar, ja que tan important és tractar la persona gran com a la seva família, explicant-los, informant-los i fent-los partícips en la cura i la millora de l'usuari.

El Geriàtric Les Forques compta amb un complet equip de professionals que garanteix l'atenció constant a les persones usuàries, tal com poden comprovar en el gràfic adjunt.