La batalla per l’alcaldia es decideix a 53 dels 68 pobles de l’Alt Empordà

En els quinze restants, hi ha llista única que també ha de passar per les urnes amb l’abstenció com a rival

Pancartes electorals penjades en una tanca de l'avinguda Salvador Dalí de Figueres, davant dels Jardins Enric Morera

Pancartes electorals penjades en una tanca de l'avinguda Salvador Dalí de Figueres, davant dels Jardins Enric Morera / JUDITH BARCELÓ

Santi Coll

Santi Coll

La cita electoral d’aquest diumenge afecta a tots i cadascun dels 68 municipis de l’Alt Empordà, però la veritable batalla electoral per a l’alcaldia només es produirà en 53 localitats, ja que a les altres 15 només s’ha presentat una llista i la lluita només es jugarà amb l’abstenció.

Les candidatures úniques estan encapçalades per Júlia Gil (Junts-CM) a Avinyonet de Puigventós; Narcís Saurina (ERC) a Bàscara; Sebastià Pèlachs (ERC-AMB) a Cabanelles; Joan Sabartés (ERC-AMB) a Cantallops; Josep Madern (TxD-TxE) a Darnius; Jaume Arnall (ERC-AM) al Far d’Empordà; Carles Lagresa (CxE-AM-ERC) a Espolla; Francesc Brugués (GxF-AM) a Fortià; Raquel Salas (EG-AM) a Garriguella; Lluís Pujol (JxMiV-CM) a Masarac; Anna Torrentà (ERC-AM) a Ordis; Montserrat Brugués (CxSLL-AM) a Sant Llorenç de la Muga; Àngel Posas (ISM-CP) a Sant Miquel de Fluvià; Jordi Claparols (IxV-AM) a Vilamacolum; Anna Palet (JxViT-CM) a Vilanant. L’any 2019 van ser setze els municipis amb una sola candidatura. Coincideixen Cabanelles, Espolla, Ordis, Sant Miquel de Fluvià i Vilamacolum. A Capmany i Lladó, es presenta Vots en Blanc, candidatura que té per norma no prendre possessió del càrrec.