L’alcalde i candidat de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha anunciat avui la posada en marxa d’un programa d’ajuts a les empreses amb l’objectiu de retenir a la ciutat el talent jove local. “Volem que els joves, una vegada acaben la seva formació, es quedin a Figueres i tinguin més oportunitats per aconseguir una ocupació laboral a la ciutat i, per tant, quedar-s’hi a viure”, ha explicat Masquef.

És per això que aquest programa consistirà en un pla d’ajuts a les empreses que contractin els joves de la ciutat acabats de graduar, tant a nivell universitari com de FP, que tinguin un millor expedient acadèmic. L’alcalde considera que “amb aquesta mesura no només facilitem que els nostres joves puguin començar un projecte de vida a la ciutat, sinó que a més premiem l’excel·lència facilitant la incorporació al món laboral d’aquells que tenen un millor expedient acadèmic”.

Aquesta innovadora mesura forma part del programa electoral de Junts per Figueres, dins l’àmbit de l’emprenedoria. “L’element comú de totes les accions és afavorir que les persones emprenedores puguin desenvolupar el seu projecte a la ciutat, facilitant l’adaptació de les empreses a les transformacions del mercat i l’entorn”, assegura el candidat de Junts per Figueres.

En aquest sentit, entre d’altres actuacions, Masquef proposa diversificar l’economia de la ciutat per evitar la seva excessiva dependència del sector serveis a través d’un nou tipus d’indústria i liderar a nivell comarcal l’impuls al centre logístic Logis Empordà del Far-Vilamalla. La creació d’aquest nou pol industrial, amb un parc tecnològic, “és clau per avançar cap a un canvi de model productiu, més equilibrat i de major valor afegit”, indica Masquef.