El Grup Iris ha obert les inscripcions per assistir al Curs bàsic de voluntariat oncològic. Un any més, l'entitat figuerenca, juntament amb la FECEC i la Federació Catalana de Voluntariat Social, impulsen aquesta formació a la seu de l'associació.

El curs està obert a tothom (persones voluntàries i que no ho siguin) i s'impartirà de forma presencial els dies 30 de març i 8 i 9 d'abril, de 16 a 20 h, al carrer Pi i Margall, 12 Ba, 2A, de Figueres.

L'objectiu del curs és transmetre als assistents tant els coneixements necessaris com eines útils per exercir la seva col·laboració amb malalts de càncer. La formació consta de dotze hores, dividides en tres blocs:

  1. El càncer, i el malalt de càncer (30 de març). Es parlarà sobre com viure amb la patologia i un metge tractarà les característiques de la malaltia oncològica.
  2. El fet de ser voluntari (8 d'abril). S'explicaran les tasques del voluntari en el món de l’oncologia, com ha de fer l’acompanyament del malalt, així com preservar la qualitat de l’acció voluntària. 
  3. La relació interpersonal (9 d'abril). Es farà a través de tres ítems: L’impacte emocional i cura del voluntari, la gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada i les eines pels voluntaris que actuen amb persones en fase terminal.

El curs està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya. Per obtenir-ne el títol es requerirà una assistència mínima del 80% de les hores.

Les persones interessades poden fer la inscripció online a la pàgina de voluntaries.cat abans del 23 de març i les places seran limitades.