Els centres educatius afronten el segon curs amb pandèmia. Des del consistori figuerenc, l’esperança és la de poder mantenir obertes escoles i instituts.

Quina és la previsió de cara al nou curs escolar?

És expectativa, en el sentit que, amb la variant Delta, tot allò que el Departament d’Educació i de Salut havien previst s’ha vist una mica modificat. Encetem aquest curs amb l’excel·lent experiència de l’any passat, i amb tota la prudència. No sabem l’afectació de la variant.

Quina valoració fa del funcionament de les escoles i instituts durant el curs passat?

Un cop passat el curs, la valoració és de matrícula d’honor. Cal agrair moltíssim els alumnes i les famílies pel compromís que van agafar amb els centres. Tampoc ens podem oblidar dels docents.

Es va evitar el tancament de les escoles, un fet que temíem molt.

Quines són les principals demandes actuals dels centres?

Des de carrers tallats a voreres més amples. També infraestructures de fora, canvis de carrer, i llocs de pas. Des de l’Ajuntament, ens hem posat a disposició dels centres per a tot allò de què nosaltres tinguem potestat.

Es mantenen mesures que es van adaptar l’any passat?

Una de les principals va ser la tallada de carrers durant les entrades i les sortides, i la mantindrem en alguns espais. Tot i que la Guàrdia Urbana hi intervé, en la mesura que pot, els centres ens ajuden molt.

Quin és el repte principal d’aquest curs?

El mateix que l’any passat: que no tanquin les escoles. Esperem que les mesures que portem a terme permetin que l’alumnat pugui anar als col·legis amb la màxima normalitat possible.

Els centres educatius de la ciutat tindran els mateixos dies de lliure disposició?

Em sorprèn que la mesura hagi tingut tant ressò. El consistori agafa una idea, agraint la col·laboració dels Serveis Educatius de l’Alt Empordà, i com a consell escolar municipal la proposem.

En quin punt es troba el Pla Local de Joventut?

La pandèmia ens l’ha endarrerit, però està redactat i l’esborrany definitiu presentat. Si no hi ha res de nou, al ple de l’octubre, es presentarà i s’aprovarà.