La consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat, Gemma Geis, ha assegurat aquest divendres, 11 de juny, que veu "marge de millora" en el model de selectivitat. En declaracions als mitjans després de visitar un tribunal de les proves d'accés a la universitat (PAU) a la facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (UB), Geis ha sostingut que "sempre que hi hagi debat a la universitat, està ben vist".

Ha dit que el seu departament parlarà amb tots els actors perquè no es poden prendre decisions de manera unilateral --en les seves paraules-- i que el debat s'ha d'abordar de manera "acompanyada" amb la Conselleria d'Educació, l'anterior titular de la qual, Josep Bargalló, va sostenir que el model actual és insostenible i que el 2023 vol instaurar una nova selectivitat.

D'altra banda, Geis ha anunciat que el nombre d'estudiants que ha demanat fer les proves en castellà s'ha mantingut respecte d'altres anys o, fins i tot, "és possible que sigui inferior".

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar oferir a cada alumne l'examen en català, castellà i aranès, arran d'una petició de l'Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB).

Les PAU han conclòs aquest divendres, 11 de juny, amb exàmens de matèries de la fase específica després de quatre dies de proves, i els alumnes en coneixeran els resultats el 25 de juny. Les proves s'han fet entre el 8 i l'11 de juny.