La Fundació Universitat de Girona ofereix gairebé 200 cursos de màster i postgrau i especialització per al curs 2020-2021, la matriculació dels quals és oberta. Es tracta d'una oferta variada, pensada per a satisfer les metes dels estudiants, a més d'adaptar-se a qualsevol situació excepcional derivada de la crisi de la Covid-19.
El lema de la Fundació –«Et preparem per a la cursa de la teva vida»–, deixa molt clar que l'objectiu de tota l'oferta formativa és el mateix: aconseguir que l'estudiant desenvolupi les competències necessàries per dedicar-se professionalment a allò que l'apassiona.
Gran part dels cursos que s'ofereixen estan pensats per poder-se impartir amb tota normalitat, encara que la situació sanitària requereixi eliminar la presencialitat a les universitats. Tal com recullen al web, les classes presencials s'impartirien de forma virtual, sempre que sigui possible, en cas de necessitat.
Altres cursos han estat completament transformats a la modalitat en línia i tota la formació es farà de manera virtual, ja que així s'hi podran matricular estudiants que no necessàriament resideixin a Girona.
En l'àmbit de la cultura, trobem el Postgrau en Direcció Estratègica de Museus i Centres Patrimonials, una iniciativa promoguda per l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural que va dirigida a professionals que dirigeixen o gestionen museus i centres patrimonials, el pla d'estudis inclou aquelles qüestions més concretes de la direcció i la gestió.
Un dels cursos que destaquen és el Postgrau en Transformació Educativa: Coaching Docent i Metodologies amb Enfocament Globalitzat, uns estudis destinats a docents i equips directius que busquen introduir innovació i les mesures universals a l'aula per tal de poder atendre totes les necessitats educatives de l'alumnat tot donant eines i estratègies.
Una de les demandes que va a l'alça és l'acompanyament en els processos de pèrdua i dol per part d'aquelles persones que viuen aquesta experiència i que es troben sense recursos ni espais per poder adaptar-se a la situació, per això la Fundació UdG ofereix el Postgrau Intervenció en Pèrdua, Dol i Crisi.
El postgrau Especialista en Dret del Treball i de la Seguretat Social: un Dret en Evolució Aplicable a les Noves Formes de Treball i Realitats Socials, ofereix a l'alumne un seguit de coneixements sobre les reformes legals dels drets laborals i de Seguretat Social a Espanya, i com es poden aplicar a les noves formes de treball que estan sorgint com el treball a distància.
Pel que fa als màsters, destaca el Màster en Direcció Avançada de Plantes Industrials, que busca dotar d'eines i coneixements l'alumnat perquè conegui quin és el plantejament més adequat per la seva planta i així, assegurar l'èxit de qualsevol pla de millora.
Davant un sector que creix com és l'equinoteràpia, s'imparteix el Màster en Intervenció Terapèutica Assistida amb Cavalls (TAC), que busca entendre els coneixements del TAC i portar-la directament a la pràctica.
El Màster en Diversitat Religiosa: Pensament, Realitat i Governança, busca conèixer què professen les diferents religions que hi ha al nostre país, i poder debatre qüestions del pensament filosòfic i polític sobre la religió davant la diversitat de noves formes d'espiritualitat que trobem en el nostre entorn.