La Fundació Universitat de Girona ofereix gairebé 200 cursos de màster i postgrau i especialització per al curs 2020-2021, la matriculació dels quals és oberta. Es tracta d'una oferta variada, pensada per a satisfer les metes dels estudiants, a més d'adaptar-se a qualsevol situació excepcional derivada de la crisi de la Covid-19.

El lema de la Fundació -«Et preparem per a la cursa de la teva vida»-, deixa molt clar que l'objectiu de tota l'oferta formativa és el mateix: aconseguir que l'estudiant desenvolupi les competències necessàries per dedicar-se professionalment a allò que l'apassiona.

Gran part dels cursos que s'ofereixen estan pensats per poder-se impartir amb tota normalitat, encara que la situació sanitària requereixi eliminar la presencialitat a les universitats. Tal com recullen al web, les classes presencials s'impartirien de forma virtual, sempre que sigui possible, en cas de necessitat.

Altres cursos han estat completament transformats a la modalitat en línia i tota la formació es farà de manera virtual, ja que així s'hi podran matricular estudiants que no necessàriament resideixin a Girona.

En l'àmbit de la cultura, trobem el Postgrau en Direcció Estratègica de Museus i Centres Patrimonials, una iniciativa promoguda per l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural que va dirigida a professionals que dirigeixen o gestionen museus i centres patrimonials, el pla d'estudis inclou aquelles qüestions més concretes de la direcció i la gestió.

Novetats destacades

Un dels cursos que destaquen és el Postgrau en Transformació Educativa: Coaching Docent i Metodologies amb Enfocament Globalitzat, uns estudis destinats a docents i equips directius que busquen introduir innovació i les mesures universals a l'aula per tal de poder atendre totes les necessitats educatives de l'alumnat tot donant eines i estratègies.

Una de les demandes que va a l'alça és l'acompanyament en els processos de pèrdua i dol per part d'aquelles persones que viuen aquesta experiència i que es troben sense recursos ni espais per poder adaptar-se a la situació, per això la Fundació UdG ofereix el Postgrau Intervenció en Pèrdua, Dol i Crisi.

El postgrau Especialista en Dret del Treball i de la Seguretat Social: un Dret en Evolució Aplicable a les Noves Formes de Treball i Realitats Socials, ofereix a l'alumne un seguit de coneixements sobre les reformes legals dels drets laborals i de Seguretat Social a Espanya, i com es poden aplicar a les noves formes de treball que estan sorgint com el treball a distància.

Gestió Plantes Industrials

Pel que fa als màsters, destaca el Màster en Direcció Avançada de Plantes Industrials, que busca dotar d'eines i coneixements l'alumnat perquè conegui quin és el plantejament més adequat per la seva planta i així, assegurar l'èxit de qualsevol pla de millora.

Teràpia equina i religió

Davant un sector que creix com és l'equinoteràpia, s'imparteix el Màster en Intervenció Terapèutica Assistida amb Cavalls (TAC), que busca entendre els coneixements del TAC i portar-la directament a la pràctica.

El Màster en Diversitat Religiosa: Pensament, Realitat i Governança, busca conèixer què professen les diferents religions que hi ha al nostre país, i poder debatre qüestions del pensament filosòfic i polític sobre la religió davant la diversitat de noves formes d'espiritualitat que trobem en el nostre entorn.