Aquest cop, des del Servei Educatiu de l'Alt Empordà, emplacem els centres educatius a aprofitar la commemoració del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, desenvolupant activitats per visibilitzar i conscienciar l'alumnat sobre els drets de les dones. Amb aquest objectiu, ens fem nostre el lema de les Nacions Unides per al 8 de març de 2019 Pensem en igualtat, construïm amb intel·ligència, innovem per al canvi, que ens convida a reflexionar i actuar per apoderar les nenes, les noies, les dones i fomentar l'equitat entre totes i tots, des dels centres educatius.

Cinema, contes i biografies

Cinema, contes i biografiesCom? Analitzant la mirada de les dones mitjançant el cinema i els documentals com a camí per trobar nous referents, fomentant la visió de gènere i valorant les vivències de les dones visionant pel·lícules. Són adequades per temàtica: Pequeña miss sunshine, Whale Rider, De xarranques i de nenes i Quiero ser como Beckham.

Explicant contes on les dones siguin protagonistes i fomentin el valor de les tasques de cura, la visió femenina o la superació dels estereotips sexistes i duent a terme activitats relacionades amb aquests contes, com ara: Contes de bona nit per a nenes rebels, L'Artur i la Clementina, El tresor de Lilith i Les princeses també estiren pets.

Una altra línia de treball podria ser el disseny d'espais amb biografies de personatges històrics femenins, com: Jo soc la Malala i Dones extraordinàries que van canviar el món. I un llarg etcètera de propostes que us emplacem a donar a conèixer a les famílies i a tota la comunitat educativa del vostre municipi, per tal de fer d'aquesta celebració un dia que duri cada dia.