L'escola La Salle de Figueres organitza, dissabte 15 de febrer, la I Fira de la Robòtica oberta a tota la ciutat i comarca. El programa de la fira combina els tallers educatius organitzats per franges d'edat o coneixements i interessos dels nens i nenes interessats i una ponència sobre l'aplicació de la robòtica educativa, destinada a professors i professores dels diversos centres educatius i impartida per Elena Jurado, professora de Robòtica Educativa i Electrònica Aplicada i investigadora de La Salle Campus Barcelona.

Per a poder inscriure's a la fira, cal fer-ho a abans del dia 8 de febrer accedint a la web de La Salle Figueres o a través d'un codi QR que figura en el cartell promocional.

El programa d'activitats de la I Fira de Robòtica és aquest:

  • 10.00 hores: Ponència a càrrec d'Elena Jurado, al teatre de l'escola, amb el títol «La robòtica educativa»
  • 11.00 hores: Inici dels tallers: Lego Weedo - Lego Mindstorms - Impressores 3D i Arduino.
  • 13.00 hores Cloenda de la fira

Els tallers s'adequaran al nivell dels interessats amb la possibilitat de fer un parell de grup per taller; nivell inicial i nivell avançat.

L'escola La Salle Figueres consolida un projecte transversal amb aquesta matèria com a eix vertebrador de l'aprenentage i eina per aprendre a compartir coneixements. La Salle Figueres té implantada la robòtica a les tres etapes educatives, infantil, primària i secundària amb la col·laboració del Campus de la Universitat Ramon Llull (URL) de Barcelona La Salle i amb EduEnginy.

La robòtica s'utilitza com a eina d'aprenentatge per treballar aspectes transversals com el treball cooperatiu, la presa de decisions i afavorir l'assoliment de valors com el companyerisme; a més, amb la robòtica, l'alumne se sent protagonista del seu aprenentatge ja que ha de prendre decisions fet que també afavoreix al desenvolupament de la creativitat.

A grans trets, els objectiu de la robòtica són desenvolupar el pensament computacional entès com un mitjà de resolució de problemes, trobar una solució als reptes plantejats mitjançant el joc; desenvolupar el pensament creatiu, ja que al plantejar reptes i problemes als alumnes, fomentem en ells la creativitat i la innovació; treballar la percepció espai i temps sent conscients de la correlació d'accions.