El treball dels idiomes estrangers que es fa a La Salle Figueres es complementa amb estades a diversos països, intercanvis o visites culturals que són moments on els alumnes poden posar en pràctica el domini dels idiomes.

Des de ja fa uns cursos, l'escola treballa una sèrie de programes educatius que complementen l'oferta lingüística més enllà dels plans d'estudi estrictament curriculars. La consolidació d'aquests projectes lingüístics propis relacionats amb l'aprenentatge de les llengües estrangeres, ha fet que el nivell de l'alumnat, per exemple en matèries com l'anglès, hagi pujat exponencialment. Els bons resultats i l'alt percentatge de les acreditacions de nivells assolits en proves externes com els exàmens oficials Cambridge, posa de manifest aquesta millora del domini de les llengües.

Holanda, com a novetat

Ja des dels primers cursos, els alumnes de La Salle tenen la possibilitat de participar en activitats internacionals com intercanvis culturals amb Perpinyà, La Salle Pringy i immersions lingüístiques a Londres. Aquest nou curs escolar, s'amplia la proposta d'intercanvis i els alumnes de segon d'ESO podran gaudir d'un intercanvi amb una escola situada a la localitat de Someren, prop d'Eindhoven, Holanda.

Veure Galeria

Que els alumnes de l'ESO hagin cursat diverses matèries en anglès a primària i a secundària, també facilita el domini de l'idioma. Ja des de P3, els alumnes de l'escola fan fins a deu sessions setmanals on l'anglès és present a l'aula. L'escola compta amb auxiliars de conversa nadius, que treballen setmanalment amb grups reduïts d'alumnes i garanteixen dues hores per aula d'anglès oral. Els més grans, a més, treballen l'anglès compartint projectes amb escoles d'altres països a través de la plataforma e-twinning.

El gust per la lecturaPer altra banda, aquest curs es realitza l'activitat de lectura Fiction Express que potencia el gust per la lectura a través d'una plataforma digital que permet als alumnes escollir com evoluciona la història que estan llegint i comentar-la amb l'autor i estudiants d'altres centres del món.L'English Time i l'English Day són dos esdeveniments on l'anglès és el protagonista. El primer és un projecte que es realitza a segon d'eso juntament amb altres instituts de la comarca que consisteix a ampliar l'horari de classes en anglès i a fer activitats conjuntes en les quals destaquen l'Oral Contest i la Masterclass. El segon projecte és una activitat que consisteix en una jornada on tots els alumnes de l'escola, organitzats en equips, fan una sèrie de jocs i tallers en anglès dirigits pels alumnes de quart d'ESO.Anglès, francès i alemanyEn l'àmbit extraescolar, l'escola compta amb una escola d'idiomes que amplia l'oferta lingüística de la ciutat amb cursos d'anglès, francès i alemany amb l'objectiu de potenciar, sobretot, les competències d'expressió oral.Per altra banda, tenint en compte la proximitat de la comarca de l'Alt Empordà amb França, el francès és la segona llengua estrangera que s'aprèn a l'escola a partir de tercer de primària fins a quart d'ESO donant també l'oportunitat, als alumnes més grans, de presentar-se a les proves oficials.

El gust per la lectura

Fiction Express

L'English Time i l'English Day l'Oral Contest i la Masterclass

Anglès, francès i alemany

l'àmbit extraescolar