Els Premis Emprenedors de l’Alt Empordà se celebraran el 7 de juny a Roses

El termini de presentació de candidatures és de l’1 d’abril al 13 de maig

Carlota Albanell, guanyadora de l'edició de l'any passat.

Carlota Albanell, guanyadora de l'edició de l'any passat. / Judith Barceló

Empordà

Empordà

L’Associació de Joves Empresaris de Girona, EMPORDÀ, el Fòrum Imagina, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de Figueres, l’Ajuntament de Roses i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ja estan treballant en una nova edició dels Premis Emprenedors de l’Alt Empordà, que enguany arriba a la seva setzena edició. Aquesta convocatòria té com a objectiu la dinamització i promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca i el reconeixement de l’aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. Enguany, el termini de presentació de candidatures és de l’1 d’abril al 13 de maig.

Els guardons es distribueixen en cinc categories:

- Premi Jove Empresari que distingeix l’empresari/a empordanès/a menor de 42 anys que hagi tingut una trajectòria empresarial més destacada. El premi consistirà en el lliurament d’un diploma i d’una escultura commemorativa.  

- Premi Emprenedor, per al projecte d’empresa de l’Alt Empordà més viable, innovador i amb major potencial de creixement, dotat amb un 1er Premi de 3.000 € en metàl·lic i publicitat al setmanari l’Empordà per un valor de 1.500 € i un 2on Premi dotat amb 1.500 € en metàl·lic.

- Premi a la Responsabilitat social corporativa i sostenibilitat, per a aquella empresa amb seu social a l’Alt Empordà que hagi posat en pràctica iniciatives destacades en l’àmbit de la responsabilitat social i la sostenibilitat en el territori, dotat amb 1.500 € en metàl·lic.

- Premi a la Millor Idea de Negoci: per a les idees de negoci més creatives dels estudiants dels Instituts de la comarca. Aquesta categoria té dues modalitats de premis: estudiants d’ESO i estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius. Els membres de l’equip guanyador de cada categoria rebran una mini tauleta digital.

- Premi a la Innovació, per a aquella empresa amb seu social a l’Alt Empordà que hagi estat capaç d’innovar en producte, servei o processos. Premi dotat amb 1500€ en metàl·lic.

- Premi a la Innovació Turística, per aquella empresa amb seu social a l’Alt Empordà que hagi estat capaç d’innovar en producte, servei o processos. Premi dotat amb 1500€ en metàl·lic

El lliurament dels premis es farà el dia 7 de juny i es celebrar al teatre de Roses. Serà una ocasió especial per reconèixer i premiar l’excel·lència i la innovació dels empresaris i emprenedors de l’Alt Empordà. 

Guanyadors de l’edició 2023 dels Premis Emprenedors Alt Empordà

Premi Emprenedor: Carlota Albanell, de Pictolex, una iniciativa destinada a simplificar i visualitzar el dret per a una millor comprensió.

Segon Premi Emprenedor: Yolanda Marquez, amb el projecte QIPLANT B3, que es dedica a produir, transformar i comercialitzar productes alimentaris amb principis actius terapèutics.

Categoria d’Innovació: Roser Feliu, amb l'empresa Lladruc, reconeguda per oferir teràpies assistides amb animals.

Premi a la Innovació en el sector turístic: Barba Blava, un operador que comercialitza productes de consum a embarcacions amb vaixells que funcionen amb energia solar.

Millor Idea de Negoci categoria ESO: El projecte Nathair, de Clàudia Frutos, Martina Mata, Maria Pujol i Carla Segura, que aposta per la fabricació de perruques de cabell natural a preus assequibles per combatre l’estigma social associat.

Millor Idea de Negoci categoria Cicles Formatius i Batxillerat: El projecte Figucleta de Carla Cardona i Montse Torres, que ofereix un servei de lloguer de bicicletes i patinets a Figueres.

Premi a Jove Empresari/a: El Pot Petit, un grup de música i animació infantil reconegut per la seva trajectòria professional i esperit innovador.

Podeu consultar les bases completes de la convocatòria 2024 en aquesta adreça: www.premisemprenedorsaltemporda.com.