Amancio Ortega compra dos hotels 'boutique' a Palma a un grup suec per 35 milions d'euros

Pontegadea, el vehicle inversor que gestiona el patrimoni de la primera fortuna d'Espanya, va pagar uns 35 milions d'euros a Gènova Property pel Concepció i el Nobis Hotel Palma

Amancio Ortega, en una imatge d'arxiu EUROPA PRESS

Amancio Ortega, en una imatge d'arxiu EUROPA PRESS

EP

El fundador i primer accionista d'Inditex, Amancio Ortega, a través del seu braç inversor Pontegadea, continua de compres immobiliàries amb l'adquisició dels dos primers hotels 'boutique' al centre de Palma a un grup suec per 35 milions d'euros, segons han informat Europa Press en fonts coneixedores de l'operació.

En concret, l'adquisició, segons avança el 'Diario de Mallorca', del mateix grup editorial que EMPORDÀ, es va fer pública el mes de juliol passat, quan Genova Property Group va anunciar la desinversió dels hotels Concepció by Nobis, ubicat al carrer Concepción, i el Nobis Palma, a l'antiga Can Oliver, al carrer de Caputxines, si bé no revelava la identitat del comprador.

No és la primera vegada que el fundador d'Inditex compra immobles hotelers, ja que també n'és propietari, entre d'altres, un situat a Cadis (Playaballena) i un altre a Nova York (Iberostar).

Al marge del sector hoteler, Ortega va anunciar recentment la compra d'un magatzem logístic a Miami per un import de 113 milions de dòlars (102,97 milions d'euros).

D'aquesta manera, Pontegadea continua amb les inversions immobiliàries després d'ingressar aquest any un total de 2.217 milions d'euros en concepte de dividends d'Inditex, per sobre dels 1.718 milions que va percebre per aquest concepte l'any passat. El fundador d'Inditex inverteix part dels dividends que rep d'Inditex al sector immobiliari.

Ortega té la immobiliària espanyola més gran, centrada en la compra i gestió de grans edificis, amb una cartera d'actius immobiliaris integrada fonamentalment per edificis d'oficines, no residencials, situats al centre de grans ciutats a Espanya, Regne Unit, Estats Units i Àsia .

El fundador d'Inditex manté el lideratge en el rànquing de Forbes, després d'augmentar un 53% la riquesa en comparació del 2022, i suma un patrimoni de 81.800 milions d'euros, equivalent a més del doble que el sumatori de la resta de fortunes que componen 'top 10'.