Espolla enceta el Vi Novell en companyia de la nova anyada d’oli

El celler cooperatiu és l’únic de la DO Empordà que ha embotellat la primera premsada del 2023

Els assistents a la festa brinden amb el primer vi de l'any.

Els assistents a la festa brinden amb el primer vi de l'any. / Eduard Martí

Santi Coll

Santi Coll

Espolla ha viscut amb intensitat, aquest diumenge passat, la seva primera Festa del Vi Novell, organitzada pel Celler Cooperatiu i l’Ajuntament de la localitat. Era la primera vegada que l’arribada del vi generat per la primera premsada després de veremes es convertia en una festa popular i, al mateix temps, en un enaltiment de la singularitat que situa la cooperativa d’Espolla com a únic celler de la DO Empordà que embotella el Vi Novell.

«Ha anat molt bé per diversos motius, entre ells la bona resposta de la gent, la vitalitat de les activitats programades i el fet que el Vi Novell és molt bo», explica l’alcalde Carles Lagresa. «Tot i que a tots ens agradaria que plogués com més aviat millor, ho necessitem de veritat, el bon temps també ens va ajudar, perquè va fer un diumenge magnífic», afegeix.

Les visites guiades teatralitzades es van omplir. | EDUARD MARTÍ

Les visites guiades teatralitzades es van omplir. | EDUARD MARTÍ / SANTI COLL. ESPOLLA

Les sis visites guiades teatralitzades amb l’espectacle de la senyora Maria es van omplir i els tastets que acompanyaven el maridatge amb el nou vi van superar les dues-centes degustacions. Els assistents es van poder endur una copa serigrafiada i gaudien d’un deu per cent de descompte en la compra del Vi Novell. Lagresa destaca que «durant tot el dia la gent va poder accedir a la botiga, on també podien adquirir els altres vins del celler i l’oli nou d’aquest any. Aquesta primera festa ens serveix d’orientació per a la pròxima. Per exemple, vam veure que el tastet d’estofat de senglar superava tres a un a la xatonada i que les actuacions musicals dels grallers i Ramon Gual van ser molt ben rebudes».

La música i els tastets van maridar amb l’arribada del nou vi de l’any a Espolla. | EDUARD MARTÍ

La música i els tastets van maridar amb l’arribada del nou vi de l’any a Espolla. / Eduard Martí