Així és la revolucionària app de Girona que augmenta la productivitat de les empreses

Aquestes eines milloren la productivitat, redueixen l’estrès i milloren la comunicació

Clockio és una app dissenyada per l’empresa AlterEgo Web, que té més de 15 anys d’experiència fent programació a mida

Una correcta gestió dels equips millora l'eficiència i els resultats a l'hora de treballar

Una correcta gestió dels equips millora l'eficiència i els resultats a l'hora de treballar / Shutterstock

Xavier Oliva

Xavier Oliva

La gestió dels equips de treball és un dels reptes més importants als que han de fer front les empreses. Controlar els horaris, els permisos i vacances, les tasques de cada persona, mesurar la productivitat... Un munt d’excels que, en moltes ocasions, suposen un veritable mal de cap per a les persones que s’han d’encarregar de dirigir equips.

El registre horari de la jornada laboral, per exemple, és obligatori des de l’any 2019. No fer-ho pot suposar una sanció que va des dels 626 euros fins als 6.250 euros per l’empresa. Una mesura que l’estat va prendre per fer que les companyies tinguessin un control efectiu del nombre d’hores reals que realitzaven els seus empleats. Moltes companyies van optar per fer-ho en fulles de paper que, posteriorment, eren signades pels treballadors. L’any 2022, però, una sentència de l’Audiència Nacional dirigida a una gran empresa espanyola va considerar invàlid aquest tipus de registre per fer una estimació sense tenir en compte l’horari real.

Avui en dia es poden gestionar equips i estalviar-se aquests mals de cap sense haver de fer milers d'excels, només amb una eina que ho agrupi tot. És el cas de Clockio, una aplicació gironina de gestió d’equips creada per AlterEgo Web. Amb Clockio tindràs un control més exhaustiu dels horaris, les vacances, o les tasques.

Per què és important gestionar bé el temps i els equips?

La gestió del temps, els equips i els projectes és fonamental per a qualsevol empresa. L’eficiència és una de les qualitats que més valoren els clients i l’organització és clau per tal d’assolir els objectius. Però gestionar correctament també és important per minimitzar els costos i millorar la qualitat de vida dels treballadors. Quins són els principals beneficis?

  1. Augmentar la productivitat de l’equip. Amb una bona gestió de l’equip i dels temps, els treballadors es poden centrar en les tasques més importants i gestionar-les de la forma més eficient.
  2. Millorar la col·laboració i la comunicació. Un dels factors més importants en qualsevol equip és la coordinació. Si la comunicació és fluïda i cadascú té clar què ha de fer i quan, els projectes funcionen molt millor.
  3. Evitar retards. Si el temps no es gestiona bé és probable que es produeixin retards.
  4. Reduir la frustració i l’estrès de l’equip. La mala gestió pot provocar estrès en l’equip. Si no s’organitzen bé ni les tasques ni el temps, les persones poden sentir-se més pressionades i, per tant, generar una sensació de frustració.
Existeixen eines de gestió d'equips que simplifiquen els processos

Existeixen eines de gestió d'equips que simplifiquen els processos / Shutterstock

L’eina de gestió d’equips gironina

“La plataforma Clockio t’ajuda a complir amb la normativa vigent, d’una forma molt senzilla i pràctica”, expliquen des d’AlterEgo Web, que té més de 15 anys d’experiència fent projectes de programació a mida. L’aplicació disposa d’una ‘interface’ amigable i fàcil d’utilitzar. “Això és beneficiós, ja que la corba d’aprenentatge dels treballadors es redueix pràcticament a zero”, asseguren.

Clockio també té una integració tècnica molt senzilla i amb un temps molt més petit, en comparació amb altres plataformes. Només cal donar-se d’alta i crear els perfils de les persones treballadores per poder començar a utilitzar-la.

Què pot fer Clockio?

Amb Clockio les empreses poden unificar diferents tasques de la gestió rutinària dels equips en una sola aplicació. Concretament, des d’AlterEgo Web destaquen tres funcions principals:

  • Gestió del temps. Aquesta aplicació gironina permet controlar les hores realitzades pels empleats d’una forma molt senzilla amb diferents formes de fitxatge i geolocalització. L’empresa sabrà en tot moment quan i on comença i finalitza la jornada el seu treballador.
  • Gestió de les persones. Clockio també és una eina genial per organitzar els equips sense haver d’obrir un bon grapat d’excels. L’aplicació permet gestionar també els horaris, torns, les vacances, els permisos i les despeses de l’equip.
  • Gestió de projectes. Moltes vegades, quan es tracta de gestionar projectes amb la participació de diferents persones, es produeixen situacions de descontrol. Mails amunt i avall, tasques diferents i tot per canals diversos. Clockio unifica tots els projectes de forma eficient i en quatre passos: permet afegir un nou client, crear un projecte, generar ordres de treball i assignar qui fa què.
Clockio és molt fàcil d'utilitzar

Clockio és molt fàcil d'utilitzar / Shutterstock

Una eina ideal tant per autònoms, empreses, administracions, entitats o per companyies que funcionen majoritàriament per teletreball. Des d’AlterEgo Web ofereixen una prova gratuïta de 15 dies per poder provar l’aplicació.