El Grau Superior amb una inserció laboral del 90% que permet treballar en qualsevol sector

L'Institut Superior d'FP UNIVERSAE ofereix la titulació oficial d'Administració i Finances, que ha esdevingut una de les més demanades per alumnes i empreses

Miguel Sieteiglesias, director d' Operacions d' UNIVERSAE

Miguel Sieteiglesias, director d' Operacions d' UNIVERSAE

¿Quina empresa no té, avui dia, un departament de Finances? La veritat és que resulta difícil, si no impossible, trobar una companyia que no tingui personal dedicat a l'administració i la comptabilitat. Per això, no sorprenen les dades del Servei Públic d'Ocupació Estatal que evidencien l'alta demanda d'aquest tipus de professionals: només el 2022, es van subscriure més de 120.000 contractes per als quals es requeria el Grau Superior en Administració i Finances.

Per part seva, Adecco situa la taxa d'inserció laboral en un 90% tot just uns mesos després d'obtenir el títol, fet que converteix el Grau Superior d'Administració i Finances en un dels més demanats. "Aquest grau ha esdevingut un dels més sol·licitats pels estudiants gràcies a les garanties que ofereix en la recerca de feina", explica Miguel Sieteiglesias, director d'Operacions de l'Institut Superior d'FP UNIVERSAE.

Un dels factors que converteixen el Grau Superior d'Administració i Finances en un dels més rellevants és la seva versatilitat: permet treballar en tot tipus d'empreses, sigui quina sigui la seva activitat, ja que els coneixements en àrees com la gestió i la fiscalitat brinden l'oportunitat d'adaptar-se a gran varietat de rols en diferents indústries. Així, els professionals tenen l'oportunitat de conèixer les dinàmiques i característiques de cada sector, cosa que els permet establir-se, finalment, en aquell que més s'ajusti als seus gustos personals i que encaixi millor amb les seves metes i ambicions.

“A UNIVERSAE rebem diàriament més de 15.000 ofertes de feina per part de les més de 20.000 empreses amb què hem subscrit conveni”, enumera Sieteiglesias, “i un destacat percentatge està relacionat amb comptabilitat. Això demostra la varietat de companyies que volen contractar tècnics qualificats d’aquest àmbit”.

En un món en què la responsabilitat social es troba a l'ordre del dia i la gestió eficient dels recursos és, sens dubte, una de les preocupacions més grans de les empreses, els professionals d'Administració i Finances són també capaços de liderar iniciatives de aquest tipus. "Fomentar la rendibilitat econòmica i la sostenibilitat ambiental, optimitzar processos interns i prendre decisions èticament responsables es troba entre les competències que desenvolupen els alumnes d’UNIVERSAE, cosa que els distingeix en el sempre competitiu mercat laboral", assegura el director d'Operacions d'aquest Institut Superior d’FP.

L' Institut Superior d' FP ofereix sessines presencials voluntàries a través del Campus 23

L' Institut Superior d' FP ofereix sessines presencials voluntàries a través del Campus 23 / ALFONSO DURAN

Open UNIVERSAE, els campus oberts

L'Institut Superior de Formació Professional ofereix als alumnes l'oportunitat de gaudir d'Open UNIVERSAE, un programa d'experiències i activitats pràctiques que es desenvoluparan en tots els campus que UNIVERSAE té a Espanya i Llatinoamèrica. Open UNIVERSAE transforma els 90.000m2 d'instal·lacions en espais flexibles, oberts als alumnes i orientats a la innovació.

Cada campus té una programació d'experiències pràctiques, de presencialitat voluntària, adaptades a un grau determinat i relacionades amb els continguts específics. L´equip de professors de cada família professional és l´encarregat de preparar les activitats. I està prevista la participació d'experts i professionals en actiu dels diferents sectors per apropar la realitat empresarial a l'alumnat.

Per participar en les activitats d'Open UNIVERSAE cal estar matriculat a qualsevol dels graus oficials d’FP oferts per l'Institut Superior. D'aquesta manera, els estudiants tenen total llibertat per inscriure's a qualsevol de les activitats proposades.

El Grau Superior d'Administració i Fincances és un dels més demandats

El Grau Superior d'Administració i Fincances és un dels més demandats

L’FP, una opció en creixement sobretot en la modalitat online

Segons les dades del Ministeri d'Educació i Formació Professional, per primera vegada, el nombre d'alumnes matriculats en un grau d’FP va superar el milió durant el curs 2021-2022. Aquests números suposen un increment del 29,8% durant els darrers 5 anys. A més, la modalitat en línia es tria cada cop més, principalment per la seva compatibilitat amb la conciliació laboral i familiar. En el mateix període de temps a què s'ha al·ludit anteriorment, el volum de persones que van triar cursar graus mitjans i superiors d’FP a distància va augmentar un 252,5%.

Entre els graus més demanats per l'alumnat hi ha els mitjans i superiors de les famílies professionals de Sanitat, Administració i Gestió, Informàtica i Comunicacions, Electricitat, Serveis Socioculturals i a la Comunitat, Transport i Manteniment de Vehicles i Comerç i Màrqueting. Això es deu, principalment, a la facilitat que tenen els seus perfils en el procés posterior d'inserció laboral al mercat de treball. De fet, s’espera que, la propera dècada, una de cada quatre oportunitats d'ocupació a Espanya estarà destinada a titulats en FP.