La sorpresa (bona) que s'han emportat avui els conductors a les benzineres de Girona

És la segona setmana després de l'entrada en vigor de les sancions a Rússia

Emporda.info

Els conductors que han anat avui a fer benzina a les estacions de serveis de les comarques gironines s'han emportat una agradable sorpresa. Després de molts mesos d'augments continus i de rebaixes forçoses amb l'ajuda del Govern, els carburants estan una mica més barats que uns dies enrere.

I és que el preu dels carburants han tornat a frenar-se aquesta setmana i s'ha situat en 1,629 euros el litre en el cas del dièsel, per sota de la gasolina, que s'ha reduït fins a 1,634 euros. Aquests preus suposen un descens d'un 2,9% i d'un 1,31%, respectivament, segons el Butlletí Petrolier de la Unió Europea publicat aquest dijous.

D'aquesta manera, tots dos carburants encadenen dues setmanes seguides de descensos després de l'escalada dels primers dies de l'any, coincidint amb la retirada de la bonificació de 20 cèntims al litre. Els dos carburants van arribar a vendre's a dos euros el litre.

El preu del gasoil no s'havia situat per sota del de la gasolina des de l'agost i ha marcat el nivell més baix des de l'abril. Aquesta moderació coincideix, precisament, amb la segona actualització del Butlletí Petrolier de la UE des de l'entrada en vigor de les sancions a la importació de dièsel de Rússia el 5 de febrer.