El Govern ha decidit mantenir la gratuïtat del transport en trens de rodalies i Mitjana Distància per a passatgers recurrents durant l'any 2023, i amplia així una mesura que inicialment acabava el 31 de desembre d'enguany.

Així ho ha avançat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que ha donat llum verda al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al pròxim any.

Montero ha detallat que, a més d'estendre la mesura, la convertirà en una política estructural per a fer un seguiment del seu impacte i dels seus beneficis sobre la sostenibilitat i la reducció d'emissions contaminants, per incentivar l'ús del transport públic en detriment del cotxe.

En concret, els PGE inclouran una partida de 700 milions d'euros per al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la qual cosa suposarà un increment del 41,2% en relació a l'any passat, la major part destinada a aquesta mesura, que concentrarà prop de 700 milions d'euros.