Nestlé invertirà 100 milions d'euros en la fàbrica de Girona els pròxims 3 anys, amb la qual cosa reforçarà la producció i ompliment de cafè soluble (amb tecnologia 'spray dry') i la fabricació de les càpsules monodosi de cafè.

També s'instal·larà tecnologia d'última generació, la qual cosa, unit a l'automatització i la tecnologia digital, "accelerarà la millora de la sostenibilitat i la logística", informa aquest dijous en un comunicat.

L'objectiu és augmentar la competitivitat a mitjà i llarg termini a la planta, construïda el 1968 i que és "una de les fàbriques més grans de cafè dins de Nestlé": serveix el mercat ibèric i exporta a Europa, Amèrica, Àsia, Àfrica i Oceania.

En l'estructura productiva del Grup, aquesta fàbrica està considerada a nivell mundial un referent en producció de cafè soluble i begudes en càpsules monodosi.

870 ocupacions directes

La planta, que dona feina directa a 870 persones, ha anat rebent inversions els últims anys i augmentant el seu volum en totes les categories.

La companyia ha explicat que la inversió implicarà més capacitat de producció, mantenir el nivell d'ocupació de la fàbrica i "noves oportunitats laborals els pròxims anys, malgrat que la reorganització d'algunes activitats conduirà al tancament de l'àrea de fabricació del cafè descafeïnat".

El director de la fàbrica, Jordi Jaén, ha considerat que atreure aquesta inversió és un "reconeixement a la qualificació professional i les competències de l'equip humà" i un pas més com a planta de referència del Grup.