Mercadona va tancar el 2021 amb 28 establiments i 1.306 treballadors a les comarques gironines. En el balanç de l’any passat, la companyia va xifrar en 4.036 milions d’euros els diners que ha pagat a més de 1.900 proveïdors catalans o amb seu a Catalunya, «xifra que «reforça el compromís amb Catalunya i converteix la companyia en un dels principals motors econòmics». En aquest sentit, la firma va fer compres a proveïdors del país per valor de 606 milions d’euros a la província de Girona.

La companyia va atribuir aquests números a «la relació comercial» que Mercadona manté amb els proveïdors i les «petites i mitjanes empreses de Catalunya». Segons la firma, aquesta relació estratègica ha permès comprar 58,5 milions de quilos de fruita (peres, pomes, préssecs i nectarines, principalment) a diverses empreses lleidatanes i gironines, com ara Catafruit, Nufri, Golden Export, Frifruit, Girona Fruits, Fructícola Empordà, Fruits Sant Miquel, Grup Cooperatiu Fruits de Ponent i Sat Segrià-Garrigues, entre d’altres. També en el capítol dels embotits la relació entre Mercadona i les empreses gironines ha donat els seus resultats, a través d’acords Embotits Monter, Noel i La Selva, i també altres grans empreses del sector com amb Casa Tarradellas (Gurb). La cadena assegura que aquestes col·laboracions han permès servir «més de 122 milions de quilos d’embotits a les botigues».

La companyia ha incorporat en els seus processos millores que li han permès reduir la seva petjada de carboni a Catalunya en més de 8.000 tones d’emissions de CO2 respecte a l’any 2020. «Gràcies a aquests avenços, ha millorat el seu impacte ambiental i ha aconseguit minimitzar tant les emissions directes de gasos amb efecte d’hivernacle als supermercats i a la xarxa logística, com les emissions indirectes, derivades de la compra i el consum d’energia elèctrica de la seva xarxa de botigues, xarxa logística i oficines», va ressaltar.