El Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer acull, des d'aquest passat divendres, el nou Espai d'Innovació Empresarial de Figueres. L'equipament ha estat condicionat a l'edifici de nova construcció que l'Ajuntament ha aixecat al costat de l'anterior. La inauguració ha anat a càrrec de la consellera de Presidència del Govern de la Generalitat, Laura Vilagrà i del vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, juntament amb l'alcaldessa Agnès Lladó. Els han acompanyat la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Sònia Martínez, regidors, tècnics i empresaris. La presentació ha anat a càrrec de la periodista Xantal Llavina, conductora dels programes Revolució 4.0 de TV3 i Catalunya Ràdio.

La consellera Vilagrà ha celebrat que Figueres "sigui una ciutat que mira al futur" i creu que el nou centre "generarà noves oportunitats per no deixar ningú enrere" a més "de fomentar la competitivitat de les empreses del territori". Precisament Vilagrà, després de la visita a la ciutat i a través del seu compte de Twitter, va compartir que "volem un país adaptat a la nova realitat empresarial, que aposti pel talent, la innovació i l’emprenedoria".

El diputat Pau Presas ha destacat que l'Espai que avui s'estrena "ajudarà a diversificar l'economia local i comarcal" a partir de l'objectiu de "crear xarxa i treball multidisciplinari que facin valdre el poder avançar". Presas, responsable de l'àrea de Promoció econòmica de la Diputació, afirma que l'obertura d'aquest Esài "és un punt d'inflexió" per a la ciutat i la comarca, amb el repte "de mantenir empreses i llocs de treball en el territori".

L'alcaldessa Agnès Lladó ha reconegut que "aquest era un projecte molt reivindicat, en el qual hi he cregut des del primer moment" per a una Figueres "que és una capital de comarca plena d'oportunitats, en la qual els vells models econòmics han de canviar". I ha posat com exemple, els guanyadors dels darrers Premis Emprenedors de l'Alt Empordà, a més a més d'agrair l'esforç constant de l'equip l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres.

Figueres posa les bases per impulsar l'emprenedoria tecnològica

Figueres posa les bases per impulsar l'emprenedoria tecnològica Santi Coll

Per aconseguir-ho, l'Espai d'Innovació Empresarial, projectat com a incubadora vertical tecnològica i construït amb fons europeus Feder, de la Diputació de Girona i de l'Ajuntament de Figueres, posa a disposició dels emprenedors i de les empreses de nova creació, deu despatxos i espais comuns que podran utilitzar per a arrencar els seus projectes i iniciar-ne la consolidació.

Les característiques del nou espai

L'Espai d'Innovació Empresarial de Figueres disposa de 548 metres quadrats, dividits en sales de reunions, una desena de despatxos, aules de formació i un espai de relació. L'objectiu principal de la seva construcció és acompanyar la creació de noves empreses que liderin el canvi de model econòmic per crear ocupació de qualitat a la ciutat.

El que es vol des del consistori, i que es comparteix amb la Generalitat i la Diputació de Girona són "empreses sostenibles i competitives".