La fira rural Benvinguts a Pagès La Festa recuperarà la presencialitat en la pròxima edició, els dies 2 i 3 d'octubre, i ampliarà l'oferta de visites gratuïtes per divulgar i explicar l'origen dels aliments amb activitats pensades per a un públic familiar.

Les places són limitades i les visites gratuïtes s'han de reservar prèviament per complir amb els protocols contra la covid-19, ha informat l'organització de la fira aquest dilluns en un comunicat.

En la fira hi participaran 200 establiments de restauració que treballen amb els productors del seu entorn, i es programaran una cinquantena d'activitats complementàries.

Es mantenen les rutes d'un dia o les de cap de setmana, amb les visites gratuïtes a les explotacions, i que inclouen: Costa Brava, Paisatges de Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l'Ebre, Terres de Lleida i Pirineus.

Els visitants es podran endinsar al parc de les Olors de Claret, a la Segarra (Lleida), conèixer la producció de castanyes al Montseny (Barcelona), descobrir l'elaboració de l'oli d'oliva a la Terra Alta (Tarragona) o veure les tasques de recuperació de plantes autòctones del Vallès Occidental (Barcelona).