25 de novembre de 2020
25.11.2020
L'Empordà

La Fundació "la Caixa" amplia amb 5 MEUR els ajuts a projectes socials a Catalunya

La convocatòria és oberta fins al 16 de desembre i contempla sis àmbits d'actuació

25.11.2020 | 08:53
Els ajuts de la Fundació "la Caixa" actuen en sis àmbits.

La Fundació "la Caixa", presidida per Isidre Fainé, anuncia la creació d'una nova convocatòria per impulsar projectes socials a Catalunya en el context actual d'emergència sanitària i social, amb una dotació de 5 milions d'euros. L'objectiu de la Convocatòria Catalunya 2020, que reformula els ajuts socials de l'antic conveni amb la Generalitat de Catalunya, és promoure iniciatives orientades a millorar la qualitat de vida i a fomentar la igualtat d'oportunitats de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Amb aquesta nova convocatòria, el Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials, de la Fundació "la Caixa", reforça el seu suport a les entitats que treballen per millorar la situació de les persones afectades especialment per les conseqüències de la crisi derivada de la Covid-19.

"El nostre compromís és més ferm que mai. Redoblem la nostra implicació amb la societat catalana, les entitats i els col·lectius més vulnerables obrint una nova convocatòria d'ajuts per donar resposta a la situació d'emergència social, conseqüència de la crisi generada pel coronavirus", ha expressat el director general de la Fundació "la Caixa", Antoni Vila.

Sis àmbits d'actuació

La Convocatòria Catalunya 2020 contempla sis àmbits d'actuació: Persones grans i reptes derivats de l'envelliment; Discapacitat i salut mental; Humanització de la salut; Inserció sociolaboral; Lluita contra la pobresa en l'àmbit familiar i contra l'exclusió social (inclou les activitats culturals per a la inclusió social) i interculturalitat i acció social.

Les entitats socials de Catalunya que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones en situació vulnerable poden presentar els seus projectes a la convocatòria des del 24 de novembre fins al 16 de desembre.


L'educació i la integració social són alguns dels objectius de la convocatòria.

Alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, la convocatòria donarà suport a projectes que responguin a les necessitats i als reptes de la societat, que són principalment els següents: fi de la pobresa, salut i benestar, treball digne, creixement econòmic, reducció de desigualtats i aliances per aconseguir els objectius. Es valoraran els projectes que donin resposta a alguna de les línies prioritàries especificades en cada àmbit:

Persones grans i reptes derivats de l'envelliment

Promoció de l'autonomia personal; prevenció de la fragilitat i els seus efectes; prevenció de situacions d'aïllament i de soledat no desitjada des d'una perspectiva personal, familiar, social i comunitària, i detecció i intervenció en situacions de vulnerabilitat.

Discapacitat i salut mental

Promoció de l'autonomia personal de les persones amb discapacitat o trastorn mental i suport a les activitats de la vida diària; suport psicosocial d'aquestes persones en el seu entorn familiar i relacional, com també recursos residencials temporals, per millorar l'accessibilitat universal (física, social i cognitiva).

Humanització de la salut

Promoció de les àrees d'atenció sociosanitària per a la millora de la qualitat de vida de les persones en situació de cronicitat i dels seus familiars, l'atenció pal·liativa i el desenvolupament d'entorns que facilitin la humanització de la salut, incloent-hi projectes d'allotjament temporal per a persones malaltes o els seus familiars desplaçats de la seva residència habitual, en un context d'ingrés o de tractament hospitalari.

Lluita contra la pobresa en l'àmbit familiar i contra l'exclusió social

Promoció del desenvolupament educatiu i social d'infants i joves, com també de la igualtat d'oportunitats per a persones en situació vulnerable i de pobresa.

Inserció sociolaboral

Impuls a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat, millora de l'ocupabilitat i creació de llocs de treball.

Interculturalitat i acció social

Promoció de la convivència ciutadana de cultures diferents en espais comuns per fomentar la participació social, l'enfortiment de les comunitats, la prevenció de la violència i la mediació.


Isidre Fainé és el president de la Fundació "la Caixa".
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook