Tres projectes d'empresa formen les candidatures que concorren a la dotzena edició dels Premis Emprenedors Alt Empordà. Cadascun d'aquests tres estan representats per Salvador Isern, Mustapha Attalib Bachir i Anna Puigbert Aymà. També hi han participat, en la categoria de Millor Idea de Negoci, sis projectes dissenyats i elaborats per alumnat d'instituts de la comarca.

Els noms dels guanyadors es donen a conèixer aquest divendres, 23 d'octubre, de forma virtual. S'havia previst fer un acte presencial al Teatre Municipal de Roses, però l'emergència sanitària per Covid-19 ha obligat els organitzadors a replantejar-ne el format.

Impulsen els guardons l'Associació d'Empresaris i Emprenedors de Girona, els ajuntaments de Figueres i Roses, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el SETMANARI DE L'ALT EMPORDÀ i l'Associació Fòrum Imagina.

Avui mateix, a les 12 del migdia, els perfils de xarxes socials de tots aquests estaments fem públic un vídeo que resumeix les onze edicions anteriors i en què s'hi afegiran les imatges del veredicte del jurat d'aquest any, pre-gravades al Teatre Municipal de Roses.

Els Premis Emprenedors tenen com a objectiu la dinamització i la promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca i el reconeixement de l'aportació que les noves iniciatives empresarials tenen com a eina de dinamització de l'activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. L'atorgament dels guardons es fa amb la voluntat de contribuir a la difusió de la innovació i suposen, alhora, el reconeixement al valor afegit que aporten les persones que ho fan possible.

CANDIDATS AL PREMI EMPRENEDORS 2020

Projecte "Mola", de Salvador Isern

És el primer market place de l'Empordà, una xarxa de productors de proximitat amb venda en línia a www.mola.cat. Mola és també una botiga i un magatzem situats al passeig del Mar, 19, de l'Escala, per a la venda al detall de productes de proximitat i l'organització dels enviaments de les vendes en línia. El projecte també es presenta com un cercador de talent: «La finalitat del cercador és que el client geolocalitzi el talent que té a prop amb la idea d'ajudar a descobrir la rica xarxa productiva de Catalunya».

Projecte LABCR (Laboratori Creatiu Cultural de Roses), de Mustapha Attalib Bachir

Aquest laboratori creatiu es presenta com un model per a un desenvolupament econòmic i social local. El LABCR aborda els problemes econòmics i socials des d'una òptica propositiva, desenvolupant esquemes nous per trencar els cercles viciosos que atrapen la regió en el subdesenvolupament, formulant instruments de canvi per sortir de l'endarreriment de la producció econòmica, suggerint agendes alternatives de polítiques públiques per generar una nova institucionalitat d'acord amb les realitats.

Projecte Tiffany's. Entrenament rural, d'Anna Puigbert Aymà

Darrere de Tiffany's hi ha la convicció que per fer exercici no cal res més que una motivació. És per això que els esforços de Tiffany's se centren en la creativitat de les classes, en els espais, en la llibertat de moviments, en el sentiment d'equip, en la implicació de totes les persones, que són el motor de les coses. Entre els objectius de Tiffany's hi ha acostar l'entrenament funcional i el running a més persones, sobretot a aquelles que mai no han fet esport, i fer de l'entrenament rural una nova tendència.

MILLOR IDEA DE NEGOCI

MILLOR IDEA DE NEGOCI Categoria adreçada a estudiants d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius dels instituts de l'Alt Empordà

  • GALA. El viver d'empreses de Figueres de Soukaina Bekour J, estudiant de l'Institut Cendrassos de Figueres.
  • Projecte Intergeneracional a la ciutat de Figueres de Laura Corominas, Úrsula Rueda i Jordi Vidal, estudiants de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres.
  • Cucu's. Cuiners i Cuineres Sostenibles d'Israel Picatoste i Júlia Santiago, estudiants de l'Institut Ramon Muntaner.
  • First Picture de Paula Cabezas i Núria Ferrer, estudiants de l'Institut Ramon Muntaner.
  • Cooperativa Somnis d'Arreu de Lídia García, Paola Monrroy i Laia Rovira, estudiants de l'Institut Ramon Muntaner.
  • M Sports Events de Pere Montserrat Coll, estudiant de l'Institut Ramon Muntaner.