06 de maig de 2020
06.05.2020
L'Empordà

Els marxants catalans demanen un «pla de xoc» i devolució de taxes

La Confederació d'Associacions Cocam reclama la cancel·lació de tots els impostos durant l'estat d'alarma

06.05.2020 | 17:51
Imatge d'arxiu del mercat de la roba de Figueres.

La Confederació Catalana d'Associacions de Marxants (Cocam) ha demanat aquest dimecres un "pla de xoc" per al sector, en el marc de la crisi econòmica i social provocada per l'emergència sanitària del coronavirus.

En un comunicat, ha defensat que aquest pla ha d'incloure l'anul·lació i devolució de les taxes cobrades als mercats i la seva condonació fins a la total normalització del comerç o fins a finals de 2020, i la cancel·lació de tots els impostos durant l'estat d'alarma.

La Cocam ha exigit també l'aprovació d'un pla específic per a la reactivació dels mercats de marxants, amb una baixada de taxes generalitzada, accions de potenciació i dinamització, ajudes econòmiques i consensuar mesures amb les associacions representants del sector.

"Tot això, tramitant-ho amb caràcter d'urgència, atès que el nostre col·lectiu ja està molt danyat i no pot suportar un atur d'aquestes característiques", ha exposat.

La confederació ha reclamat que l'activitat dels mercats de marxants es reprengui en dues setmanes "per evitar més el desastre econòmic" i ha rebutjat la proposta del Govern central de fer-ho amb el 25% de les parades.

La Cocam està integrada per l'Associació de Marxants del Maresme; l'Associació de Marxants dels Comarques Gironines; l'Associació de Marxants de la província de Tarragona; la Federació d'Associacions de Marxants Barcelona Llevant i Asomercat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook