La Confederació Catalana d'Associacions de Marxants (Cocam) ha demanat aquest dimecres un "pla de xoc" per al sector, en el marc de la crisi econòmica i social provocada per l'emergència sanitària del coronavirus.

En un comunicat, ha defensat que aquest pla ha d'incloure l'anul·lació i devolució de les taxes cobrades als mercats i la seva condonació fins a la total normalització del comerç o fins a finals de 2020, i la cancel·lació de tots els impostos durant l'estat d'alarma.

La Cocam ha exigit també l'aprovació d'un pla específic per a la reactivació dels mercats de marxants, amb una baixada de taxes generalitzada, accions de potenciació i dinamització, ajudes econòmiques i consensuar mesures amb les associacions representants del sector.

"Tot això, tramitant-ho amb caràcter d'urgència, atès que el nostre col·lectiu ja està molt danyat i no pot suportar un atur d'aquestes característiques", ha exposat.

La confederació ha reclamat que l'activitat dels mercats de marxants es reprengui en dues setmanes "per evitar més el desastre econòmic" i ha rebutjat la proposta del Govern central de fer-ho amb el 25% de les parades.

La Cocam està integrada per l'Associació de Marxants del Maresme; l'Associació de Marxants dels Comarques Gironines; l'Associació de Marxants de la província de Tarragona; la Federació d'Associacions de Marxants Barcelona Llevant i Asomercat.