El Castell de Sant Ferran ha acollit aquest matí el lliurament dels Premis Emprenedors Alt Empordà 2019. Els premis arriben a la seva onzena edició estrenant la categoria del Premi a la Innovació Turística, que se l'ha endut Xavier Abad pel software informàtic que pretén millorar la gestió turística de l'accessibilitat i la inclusió social a traves del Tourism for all. Aquest nou premi vol distingir l'empresari o empresària que hagi estat capaç d'innovar en producte, servei o processos en el sector turisme. En total, s'han presentat dinou projectes; cinc per a la Millor idea de negoci, deu pel Premi Emprenedor, un per a propostes d'Innovació i tres per a la recent estrenada categoria d'Innovació Turística.

Veure Galeria

Els guanyadors són:

-Premi Millor Idea de Negoci:

  • Batxillerat i cicles formatius: LA CUA DEL BAR (Alba Torrent, Joana Coll, Judit Dominguez, Hajar Khamar i Judit Romera) per l’eina informàtica per gestionar cues per reduir les esperes dels usuaris.
  • ESO: EZQUISTOP (Eliana Carolina, Fatima Zahra) per l’aplicació per ajudar a pesones que tenen esquizofrenia i que tenens dificultats en comunicar el seu estat emocional.

- Premi Emprenedor:

  • Primer premi: DERMAVISION (Enric Campmol i Narcís Ricart). Pel dispositiu consistent en una cabina equipada amb un sistema avançat de visió capaç de capturar imatges clíniques i dermatoscòpiques de forma automàtica per tal de detectar de manera més ràpida els melanomes (càncer de pell).
  • Segon premi: ÀURIA (Elvira Montserrat), pel Centre psicopedagògic especialitzat a l'etapa de 0 a 3 anys i que engloba tres projectes: espai familiar, espai nadó i assessorament i orientació psicopedagògica especialitzada de 0 a 3 anys.

- Premi Linia de negoci Innovadora: BATLLE ARQUITECTURA (David Batlle), per la realització del projecte d'obra en 3D i oferint la possibilitat de projectar-lo amb ulleres de realitat virtual a través d'una app descarregada gratuïtament al mòbil.

- Premi Linia Innovadora Sector Turístic: BIM CONSULTORS (Xavier Abad) pel software informàtic

(Programari d'Accessibilitat turística) creat específicament per millorar la gestió turística de l'accessibilitat i la inclusió social a traves del Tourism for all.

-Premi Jove Empresari:MIGUEL VILCHEZ, per VIMAT Ignifugats SL

L'onzena edició dels Premis Emprenedors de l'Alt Empordà 2019 han sigut impulsats per l'Ajuntament de Figueres, l'Ajuntament de Roses, L'Associació d'Empresaris i Emprenedors de Girona, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el Setmanari de l'Alt Empordà i l'Associació Fòrum Imagina. Els premis també compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, Catalunya Emprèn, la UE Fons Social

Europeu i el Servei Educatiu de l'Alt Empordà.