La Bel i en Carles ho han tornat a fer. En una època marcada per la incertesa econòmica, i on el comerç tradicional cada vegada té menys presència, Bel Bochaca i Carles Illa han apostat per la ciutat de Figueres, i de nou renoven íntegrament les instal·lacions, per donar un plus de qualitat al seu establiment. "Volem recuperar aquest tipus de comerç. No hem ampliat en botigues, però hem invertit en casa nostra, no n'hem obert més, però tampoc hem tancat", diu amb cert orgull de Rambla 29.

Marca de marques

El seu objectiu ha estat sempre apostar per marques de molt alta qualitat, i aquesta línia és la que continuarà mantenint en aquesta nova etapa. De fet, la seva pretensió és aglutinar tot el conjunt d’aquestes per tal de configurar la seva pròpia, sota el nom de Rambla 29. Una altra de les seves màximes és la del tracte personalitzat. "El client ve aquí perquè se sent identificat amb nosaltres, perquè sap que l'ajudarem amb tot allò que estigui a la nostra mà. S'assegura que sempre quedarà bé amb els nostres articles, i no s'ha de preocupar de buscar per internet, per exemple". Així i tot, també disposen de botiga en línia.

Singular i fidel a un estil propi

La reforma ha comptat de nou amb la complicitat dels arquitectes Missé Coll i Pep Gorgot, amb els quals ja han treballat en diverses ocasions. De fet, "es tracta d'una actualització que dona continuïtat a l'anterior, adequada als nous temps", ens explica Missé. "Hem canviat els colors i els materials amb la màxima austeritat possible, perquè destaqui el veritable protagonista de la botiga, que és el producte"Carles Illa hi aporta la part més artística amb diversos elements ornamentals que al mateix temps serveixen com a expositors, com per exemple uns arbres, una estructura amb cara i cor propis ... Tots fets artesanalment per ell mateix". De fet, el tàndem Carles-Bel funciona a la perfecció en els moments en els quals ella té les idees, però queden frenades davant la por natural per la grandària del projecte. És llavors quan ell li dona l'impuls definitiu per a poder-lo dur a terme, i que en aquesta ocasió, ja s'estava configurant des del 2017.

Bel Bochaca i Carles Illa amb Missé Coll i Pep Gorgot

En totes les etapes de la botiga, sempre ha tingut presència d'alguna forma, bé sigui amb el disseny del mobiliari, bé amb els aparadors que durant anys sorprenien els vianants mentre passejaven per la seva cèntrica ubicació ... "En un món digital, la botiga física és per a ell el seu portal artístic", afirma Bel.

Nova etapa

La botiga ha estat en constant evolució des que, amb el nom de "Rambla complements" s'apostés per la bijuteria de qualitat i marques de reconeguts dissenyadors de moda. A poc a poc les bosses de mà varen anar introduint la seva presència, així com el calçat i alguna peça de roba.Per aquesta nova etapa, Bel ens manifesta amb especial rellevància la seva aposta per petites empreses, o de dimensions més reduïdes que les grans marques més comercials, que compten amb ateliers propis, i controlen tot el procés de fabricació, des del disseny, passant per l'adobat de les pells, i fins a la producció final.

L'emblemàtic edifici de Rambla 29, al cor de Figueres

Llocs com Itàlia, França, Etiòpia o Bali, són algunes d'aquestes procedències exclusives, en tallers que vetllen també per la qualitat de les condicions del lloc de treball. En definitiva, l'objectiu final és crear, tal com s'ha fet esment anteriorment, una marca pròpia que aglutini totes les anteriors, dins dels estàndards d'alta qualitat i disseny, que faci de la bossa de mà una peça única.

Rambla 29 agraeix la professionalitat dels industrials què han participat en la reforma.

Rambla 29

  • Adreça: Rambla, 29. Figueres
  • Telèfon: 972 500 007
  • Web: www.rambla29.com