El preu de la gasolina s'ha encarit per quarta setmana consecutiva fins a una mitjana de 1,29 euros, mentre que el gasoil s'ha mantingut invariable fins a 1,22 euros, d'acord amb les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea recollits per Efe.

Des de començaments d'any, el preu de la gasolina és un 9,5% superior, mentre que el del gasoil s'ha incrementat un 8,7%. Amb aquestes dades, omplir un dipòsit mitjà de gasolina de 55 litres costa aquesta setmana prop de 71 euros i fer-ho amb gasoil més de 67,5 euros.

Pel que fa a la mateixa setmana de 2018, el preu de la gasolina s'ha incrementat un 3% i el del gasoil més del 6%. Per la seva banda, atenent a la mateixa setmana del mes anterior, març, el preu de la gasolina ha augmentat el 3% i el del gasoil un 0,6%.

Per la seva banda, des dels valors màxims que van assolir aquests carburants, els preus de la gasolina i del gasoil es mantenen per sota, un 15% en el cas de la gasolina i del gasoil. Tots dos van marcar el seu rècord la setmana del 3 de setembre de 2012, quan se situaven en 1,179 i 1,13 euros, respectivament.

La gasolina sense plom de 95 octans es ven a una mitjana de 1,4 euros per litre a la UE-28 ia la zona de l'euro es paga a 1,45 euros el litre, mentre el preu del gasoil d'automoció és d'1 , 3 euros en els dos espais.