Les matriculacions de turismes i tot terrenys dièsel a les comarques gironines van registrar un volum de 246 unitats durant el passat mes de setembre, la qual cosa representa un fort descens del 42,66% en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam). Aquesta reculada mensual s'explica per l'efecte de desacceleració de les vendes provocat per l'entrada en vigor, el passat 1 de setembre, del nou cicle d'homologació WLTP, que va motivar una forta demanda en els mesos anteriors.

Les tres organitzacions van indicar que el passat mes de setembre va comptar amb un dia laborable menys que el mateix de 2017, al mateix temps que van destacar que al juliol i agost es va produir un «increment excepcional» dels lliuraments i van afirmar que aquest fenomen explica la reducció de les matriculacions el mes passat «perquè es van avançar operacions a aquests mesos estivals».

El mes passat a Girona els turismes i tot terrenys van registrar un volum de 1.011 unitats durant el passat mes de setembre, la qual cosa representa una caiguda del 17% en comparació del mateix mes de l'any anterior. La venda de cotxes de benzina i els vehicles elèctrics acumula un increment del 25% durant tot l'any.

Caiguda general a Catalunya

Les matriculacions de turismes a Catalunya van caure un 24,1% durant el setembre en relació al mateix mes de l'any passat, segons ha informat les patronals Anfac, Faconauto i Ganvam, per l'efecte de l'entrada en vigor de la nova normativa d'emissions WLTP. Així, es van vendre 10.493 turismes, el que representa un 15,2% de la quota estatal.

De fet, les patronals també han atribuït el descens a la nova normativa i l'"increment excepcional" de les vendes durant els mesos de juliol i agost que ha repercutit en les xifres d'aquest mes passat. Pel que fa el període acumulat, entre gener i setembre s'han venut 142.707 unitats, un 0,7% més. A la resta de l'Estat, el descens ha estat del 17% respecte el setembre del 2017, fins a les 69.129 unitats.

A Espanya 13.551 vehicles comercials lleugers, un 9,3% menys, al mateix temps que els lliuraments de vehicles industrials van aconseguir un volum de 2.328 unitats, la qual cosa suposa una disminució de l'11,3%.

En els nou primers mesos de 2018, les vendes de cotxes van millorar un 11,7%, fins a 1,04 milions d'unitats, mentre que les de vehicles comercials van pujar un 9,4%, fins a 161.161 unitats. Fins a setembre es van lliurar 20.178 vehicles industrials, un 2,7% més.