ENTREVISTA A ÁLVARO BENITO

Pignoise celebra 20 anys de música amb increïbles col·laboracions

La veu i guitarra de Pignoise comparteix detalls sobre el seu nou projecte atapeït de col·laboracions per commemorar dues dècades en l’escena musical

Pignoise.

Pignoise.

Mentre fa equilibris amb la seva apassionada feina com a comentarista esportiu, Álvaro Benito ho té clar: «col·laborar amb Calamaro, Loquillo, Homes G, Los Secretos o Rulo ha sigut un honor».

Com se us va acudir la idea de celebrar el 20 aniversari amb col·laboracions amb artistes consagrats i emergents?

20 anys en la música no són fàcils de complir i calia celebrar-ho d’alguna manera. Vam pensar que un cop d’ull al passat a les nostres cançons més conegudes amb col·laboracions que ens entusiasmessin seria l’ideal i el resultat no ha pogut ser més satisfactori. Estem molt contents de com ha resultat tot.

Com ha estat el procés d’elecció de les cançons més emblemàtiques, en particular «Nada que perder» i «Sube a mi cohete»?

L’elecció ha sigut molt fàcil de fer. Fa tants anys que toquem aquestes cançons en directe que sabem perfectament quines són les més cantades i esperades.

Quin impacte esperen que tinguin aquestes col·laboracions en el panorama musical, tant per a Pignoise com per als artistes?

No tenim ni idea de l’impacte que provocarà. Tampoc busquem res en concret. Era més una celebració per buscar alguna cosa. La banda està en el seu millor moment i no crec que necessitem res en concret, només seguir caminant el camí com ho fem sempre.

"Que Calamaro, Loquillo, Homes G, Los Secretos, Rulo, etc., hi siguin presents, li atorga al disc un gran nivell"

Podem esperar alguna sorpresa?

Sorpresa és el disc sencer. Que Calamaro, Loquillo, Homes G, Los Secretos, Rulo, etc., hi siguin presents, li atorga al disc un gran nivell i a nosaltres una satisfacció immensa, per no dir que és un honor.

Tot això implica una feina que has de compaginar amb la teva activitat com a comentarista esportiu. Com el portes?

Doncs tenint poc temps per a mi, ha, ha, ha. Poc temps lliure i d’oci. O estic treballant en una cosa o en l’altra. No em queixo, m’encanta tot el que faig. Que segueixi així.

TEMES