El Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres, reobre després que el gener tanqués les portes per reformes

L'equipament tornarà a estar obert al públic a partir d'aquest divendres 15 de març

Els treballs han consistit en una actualització i adaptació d’alguns materials a la normativa vigent sobre incendis

Museu del Joguet de Catalunya a Figueres.

Museu del Joguet de Catalunya a Figueres. / Maria Vivas

Empordà

Empordà

El Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres, reobre aquest divendres 15 de març les portes un cop ha finalitzat la segona fase d’obres de reforma. Els treballs, encarregats per l’Ajuntament, van iniciar-se el gener i han consistit en una actualització i adaptació d’alguns materials a la normativa vigent sobre incendis.

A més, una de les novetats és que el Museu reobre amb un nou espai dedicat als titelles de l'Aube Breton, filla del surrealista André Breton.

Segons expliquen des del Museu del Joguet, l’any 1938 André Breton, escriptor i impulsor del moviment surrealista juntament amb la seva dona, la pintora Jacqueline Lamba, van fer una estada de cinc mesos a Mèxic, i es van allotjar a la casa del muralista Diego Rivera i de la pintora Frida Kahlo, on van conèixer el dirigent comunista Lev Trotski i la seva esposa Natalia Sedova. Els tres matrimonis van recórrer el país per descobrir la cultura mexicana i en un mercat de la ciutat de Mèxic, Frida Kahlo i Jacqueline Lamba van comprar, a mitges, un conjunt de titelles artesanals que ara es podrà veure a la primera planta de l'equipament figuerenc.

El mateix dia de la reobertura del Museu del Joguet, el 15 de març, tindrà lloc a la sala Brossa-Frègoli de l'equipament la presentació del llibre Tintín era català (o això em pensava jo), de Joan Manuel Soldevilla. Serà a les set de la tarda.