L’Institut d'Estudis Empordanesos posa al dia els coneixements i recerques sobre Figueres

L'entitat inicia un cicle de debats amb especialistes, aquest dissabte al Cercle Sport Figuerenc, que s'allargarà fins al 9 de març

El professor d'Història Contemporània de la UdG, Joaquim Maria Puigvert, obrirà el cicle.

El professor d'Història Contemporània de la UdG, Joaquim Maria Puigvert, obrirà el cicle. / Aniol Rescolosa

Empordà

Empordà

Posar al dia els coneixements que es tenen sobre la ciutat. Aquest és l’objectiu del cicle «Història i Memòria de Figueres» que organitza l’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE). La proposta donarà el tret de sortida aquest dissabte 17 de febrer, i s’allargarà durant quatre matins de dissabte, fins al 9 de març. Totes les sessions tindran lloc a l’auditori del Cercle Sport Figuerenc. La primera jornada començarà amb la conferència inaugural a càrrec del doctor en Història Contemporània de la UdG i director de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l'Àmbit Rural, Joaquim M. Puigvert. Seguidament, hi haurà dues taules rodones. A la primera, intervindran els arqueòlegs Anna M. Puig i Joaquim Tremoleda, moderats per l'hel·lenista Eusebi Ayensa. El punt de partida és De la mansio romana a la Ficarias medieval: només un lloc de pas?. A la segona taula prendran part els historiadors Albert Reixach i Xavier Soldevila, moderats pel professor de llatí, Antoni Cobos, i abordaran el tema La vila reial de Figueres en terres feudals: la fundació reial, la formació i els factors de creixement de la vila.

En tots els debats, es plantejaran quines són les darreres recerques interpretatives del passat de la ciutat, així com les institucions i les personalitats destacades de cada etapa, entre altres. L'accés a l'acte és lliure i obert a tot el públic. Tampoc cal inscripció prèvia.