'La logística del Nadal' tanca el centenari del grup Padrosa al Museu del Joguet

La Sala Brossa-Frègoli acull una exposició en què es reflecteix tot el recorregut dels desitjos dels infants

Jordi Callol

Jordi Callol

Sense cap mena de dubte el treball logístic més important de l'any és el dels Tres Reis d'Orient, els quals en una sola nit reparteixen els regals a totes les cases per tal que tots els infants els trobin el dia 6 de gener quan es despertin. I si es parla de logística a Figueres s'ha de parlar del Grup Padrosa.

Precisament el Museu del Joguet de Catalunya acull una exposició que vincula aquests dos fets: La logística del Nadal. Des d'aquest dissabte 23 de desembre i fins al pròxim 6 de gener, a la Sala Brossa-Frègoli s'hi poden veure cinc àmbits logístics relacionats amb la Nit de Reis.

Tot comença amb la comanda, quan els infants escriuen les seves cartes i l'entreguen als carters reials, continua amb la fabricació dels regals i segueix amb el transport d'aquests fins a totes les llars. Després és el torn de la logística familiar del dia de Reis i acaba amb l'arribada del moment més important d'aquesta diada màgica: l'obertura dels regals.

Tots aquests passos es poden veure representats en aquesta exposició que tanca la celebració del primer centenari del Grup Padrosa i que ha estat comissariada per Manel Grávalos, Francesc Guillamet i Josep Algans, amb la col·laboració d'Asier Rotllan. S'hi poden veure camions de joguet, joguines figuerenques com el Xinet Chang o segells relacionats amb el dia de Reis, entre d'altres.

Esdeveniments relacionats

Aquesta exposició també serveix com a excusa perfecta per fer tres activitats diferents:

  • Contes - Dimecres 27 de desembre a les 17 h

Arnau Vilanova, membre de La Funcional, explicarà els contes L'uomo del camion de Bruno Munari i Camion TocToc d'Olivier Douzou i

  • Visita Comentada - Divendres 29 de desembre a les 17 h

Visita comentada a l'exposició a càrrec de la Nadalina.

  • Cartes als Reis - Dimecres 3 de gener de 16 a 18 h

Aquells infants que ho vulguin podran escriure les seves cartes als Tres Reis d'Orient utilitzant màquines d'escriure del Museu de la Tècnica de l'Empordà.