BaiDeFest atrau més de sis-centes persones al Teatre Municipal de Roses

Els organitzadors del sisè festival de curts fantàstics i de terror fan un balanç molt positiu davant l’augment de públic respecte l’any passat

Organitzadors i premiats, diumenge al vespre. | ARTURO LÓPEZ

Organitzadors i premiats, diumenge al vespre. | ARTURO LÓPEZ / CRISTINA VILÀ BARTIS. ROSES

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

Unes sis-centes persones van passar per la sisena edició del festival de curts fantàstics i terror de Roses, el BaiDeFest, celebrat des de dijous fins aquest diumenge passat, al Teatre de Roses. Els organitzadors en fan un balanç molt positiu, ja que el poder d’atracció del festival s’ha consolidat atrapant molt més públic que l’any passat. A més, en aquesta edició es va entregar el primer premi honorífic a la memòria d’Emilio Moya recollit per James J. Wilson.

Durant el festival, es va fer entrega de diversos premis entre els curts presentats. L’Iris d’Or al millor curt va ser per Solo hay una de Mik J. López; l’Iris Vermell al millor curt de terror per Sincopat de Pol Diggler; l’Iris Verd al millor curt fantàstic per Visión parcial de una mañana insólita de David Tangarife; el premi Almanegra al millor curt freak per Heleno de Mikel Arraiz i el premi Eyemation per Kafka’s doll de Bruno Simoes.

D’altra banda, també es va fer entrega del premi del públic a Esto no es Noruega d’Alica Albares i Paco Cavero; el premi Big Little eye a A mi nadie me escupe de Yolanda Belvis i el premi Iris Negre al curt més gore, violent i salvatge per El padrastro de José Casas. A més es fan atorgar cinc mencions honorífiques: Sota les mans de David Conill; Isola dei resuscitati morti de Domenico Montixi; Mientras duermo de Toni O. Prats, de Bàscara; Nap de Javier Chavanel i Payasos del figuerenc Callahan Ruiz. Finalment, el Cop d’Ull al Teatre de Roses i tot el personal que l'integra.

Alguns dels organitzadors del festival rosinc.

Alguns dels organitzadors del festival rosinc. / Arturo López