S´escolta una respiració nerviosa. És Lorraine. Apareix amb una saca al cap. Una veu masculina li explica que tot allò és un somni, un somni catàrtic, ja que amb ell afrontarà un repte per superar les seves pors. En una habitació especial d´aquella casa viurà una experiència terrorífica. Si la supera, serà capaç d´avançar en la vida i créixer. Aquest és l´argument del que parteix el curt de terror 'Hug', escrit i dirigit per Toni O. Prats de Bàscara i protagonitzat per la jove actriu Sandra Escacena, nominada al Goya com a actriu revelació 2018 pel seu paper al film de terror 'Verónica' de Paco Plaza. Aquest divendres al vespre, el curt s´estrena a escala mundial a través del web oficial willyoufacefear.com.

Prats aposta per aquest tipus d´estrena en obert perquè el seu objectiu "és arribar a com més gent millor". Els Festivals estan bé, creu, però limiten molt l´audiència. "Acabes fent un producte i el veuen quatre gats", explica, malgrat que no renuncia, després, a moure´l per grans pantalles.

La producció de 'Hug' l´ha posat a prova, a ell i al seu equip de col·laboradors. No només per la falta de pressupost -van gastar uns 500 euros- si no per la necessitat de buscar recursos on fos. Així, va aconseguir la complicitat de l´escola Cifog de Girona, on ha cursat estudis d´audiovisuals, així com el Tecno Campus de Mataró. "Els vam seduir amb la història", comenta Prats. Una història que tenia escrita des de feia un any i que enllaçava amb la línia del seu anterior curt, 'Madeleine', on també va treballar amb actors amb rodatge. "Volia seguir aquest estil per tenir més llibertat, fer alguna cosa més personal", reconeix.

«Una actriu esplèndida»

Hug es va rodar la nit del 6 de juliol, en una masia a prop d´Olot. "A la seva propietària, li va agradar la idea i ens va cedir tota la casa", explica el director que, en aquest curt de 8 minuts, apareix com a actor secundari. El fet de disposar de l´actriu Sandra Escacena com a protagonista va ser decisiu. "Li vaig passar el guió i li va agradar; és una noia molt simpàtica, alegre i treballa molt bé, és una actriu esplèndida", valora Prats.

El director ha defugit amb 'Hug' un estil clàssic de fotografia de ter­ror. "Volia una cosa més càlida, que aportés sensació de tranquil·litat", diu Prats, que ja té altres guions escrits, tant per a curts com per a llargs. En aquesta aventura, però, l´acompanyen Diana Sánchez, David Sebastián, Martí Brugué, Judit Padrosa, Albert Privat, Marc Ribas, Aleix Hosta, Roc Faixedas, Joan Carola, Héctor Moreno, Karina Cuadros, Laia Budó i Gemma Vilà. Com a extres: Jenni Moreno, Adam Carmona i Martina Mitjavila.