Librum de Castelló d'Empúries torna aquest diumenge i renova quasi tots els estands de llibres antics

És la tercera edició, hi haurà llibres d’ocasió i té lloc durant el matí a la plaça Jaume I

Les primeres edicions de Librum van tenir bona acollida. | MHMCE

Les primeres edicions de Librum van tenir bona acollida. | MHMCE / c.v.b. castelló d’empúries

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

Després de dues edicions exitoses, el mercat del llibre vell de Castelló d’Empúries torna a repetir aquest diumenge. Ubicat a la plaça Jaume I, a tocar el Museu d’Història Medieval, ens que el promou, enguany té l’interès que quasi totes les parades de venda de llibres antics i de vell es renoven, només repetint-ne algunes de les edicions precedents. Això afegeix, doncs, més al·licient per als lectors i col·leccionistes interessants a trobar llibres diferents i rars o, senzillament, volums que ja no es poden localitzar a les llibreries.

El mercat, on també es podran trobar venedors de llibres d’ocasió, obrirà les portes a les 8 del matí i restarà accessible fins a la 1 del migdia. Segons ha explicat l’organització, durant les hores del mercat no es podrà accedir ni estacionar als aparcaments particulars ni tampoc es podrà circular en vehicle a la plaça. A més, es tornarà a comptar amb un food truck o parada de menjar per amenitzar aquest matí cultural. D’altra banda, també es podrà visitar l’exposició Carles Fages de Climent. L’Arcàdia empordanesa al Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, en l’horari d’obertura d’aquest centre museístic, des de les 10 del matí fins a les 4 de la tarda.

Una altra de les novetats per amenitzar el mercat i pensant en el públic familiar, a les 11 del matí es recupera l’Escappe Castelló d’Empúries, una activitat gratuïta adreçada especialment als més joves que ja es va fer el febrer passat i que va tenir molt bona acollida. Aquesta proposta lúdica permet descobrir una amalgama d’enigmes tot recorrent el centre històric de la vila comtal. Per a més informació, o per a aquells que vulguin inscriure’s, cal enviar un correu a infocuriapreso@castello.cat o trucar al telèfon 972 25 08 59.