La Cate de Figueres projecta l'espectacular volta en bici a la Catalunya de la biodiversitat

Aquest dijous, l’Apnae presenta el documental de l’aventura de Ponç Feliu per tot el país

El biòleg Ponç Feliu en una de les etapes del documental. | CORDEGAT

El biòleg Ponç Feliu en una de les etapes del documental. | CORDEGAT / SANTI COLL. FIGUERES

Santi Coll

Santi Coll

L’Associació Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (Apnae) ofereix aquest dijous, 26 d'octubre, a La Cate de Figueres (19 hores), un nou capítol de les Xerrades viatgeres que organitza amb la col·laboració d’Andana Travel. En aquesta ocasió, es tracta de la projecció del documental The Green Big Week, protagonitzat pel biòleg Ponç Feliu i que ha estat produït per Cordegat i Tururut. La projecció començarà a les set de la tarda i és gratuïta per a tothom.

El documental és una eina extraordinària per a comprovar la rellevància de la biodiversitat de Catalunya a partir d’un repte que l’ornitòleg Ponç Feliu, actual director del Parc Natural de Cap de Creus, va acceptar d’un col·lega nord-americà per recórrer el país en una setmana sense fer ús de fonts de combustibles fòssils. Durant el seu trajecte, Feliu troba altres companys de viatge amb els quals arriben a observar 242 espècies diferents d’aus en un recorregut de 758 quilòmetres, la majoria dels quals van ser fets amb bicicleta (731), però també alguns a peu (21) i en caiac (6). El documental ha estat dirigit per Manel Cortés i Òscar Xavier Gómez amb Jordi Gatell al capdavant de la producció.

«És una aventura fantàstica que ens ajuda a entendre l’alta qualitat i importància de la biodiversitat i els paisatges del nostre país. Vaig acceptar un repte que em va sorprendre a mi mateix i que comparteixo amb la gent com a eina sensibilitzadora de la urgent necessitat de protegir el nostre entorn», diu Feliu.

La projecció del documental és oberta a tothom amb entrada gratuïta. Hi haurà col·loqui posterior.