Inaugurada oficialment la Casa Natal de Dalí a Figueres, “el gran homenatge que li deviem al seu fill més il·lustre”

L'acte, celebrat aquest divendres a les 12 del migdia, ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Jordi Masquef; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; i la ministra de Transport, Raquel Sánchez

Figueres homenatja Salvador Dalí transformant la Casa Natal en una experiència immersiva

Gemma Tubert / Gerard Vilà

Figueres ha inaugurat oficialment, aquest divendres a les 12 del migdia, la Casa Natal de Salvador Dalí. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Jordi Masquef; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; i la ministra de Transport, Raquel Sánchez, entre altres autoritats.

Durant l'acte inaugural, l’alcalde Jordi Masquef ha dit que l’equipament obre portes per mostrar les “arrels” de l’artista i ajudarà a “entendre” Dalí en la seva vessant “més pública però també en la privada”. “Esdevenir universals des d’allò ultra local”, ha afegit Masquef, que ha assegurat que l’equipament completarà l’oferta pública de la ciutat i serà “el gran homenatge que li deviem al seu fill més il·lustre”.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, per la seva banda, ha defensat que Catalunya és un país d’artistes i ha defensat que l’espai serà una “oportunitat” per conèixer el Dalí més “íntim, l’home abans del personatge i l’home que ens fa entendre el personatge”.

Finalment, la ministra de Transport, Raquel Sánchez, ha dit que es tracta d’una “peça més del patrimoni arquitectònic de Figueres” i una peça més que “posa la cultura espanyola al mapa internacional”. Durant el seu discurs Sánchez ha elogiat la posició “estratègica” de Figueres i ha defensat la importància de la col·laboració entre administracions. En aquest sentit, ha dit que la casa natal ha rebut finançament per part de totes les administracions – Generalitat, Diputació de Girona, Estat i Ajuntament- i que aquesta col·laboració “és un fet que donem per descomptat encara que no sempre es doni, malgrat que el soroll l’amagui, els puc assegurar que per nosaltres aquesta col·laboració és un principi irrenunciable”.