Guardiola demana al primer ministre de Suècia que voti a favor de l'oficialitat del català a la UE

L'entrenador de futbol ha participat de la campanya de Plataforma per la Llengua 'Say Yes'

Pep Guardiola

Pep Guardiola / Martin Rickett/Pa Wire/Dpa

ACN

L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, es dirigeix en un vídeo directament al primer ministre de Suècia, Ulf Kristersson, per demanar-li que voti a favor de l'oficialitat del català a la Unió Europea (UE). D'aquesta manera, Guardiola s'afegeix a la campanya 'Say Yes' organitzada per Plataforma per la Llengua per demanar als estats europeus que dimarts que ve votin sí a l'oficialitat. Aquest matí també s'ha fet públic un vídeo en què l'actor català Sergi López es dirigeix al president de la República Francesa, Emmanuel Macron, per fer-li la mateixa petició.

Guardiola explica al primer ministre suec que el català és una llengua mil·lenària parlada per 10 milions d'europeus -semblants al nombre de parlants del suec- i li recorda que forma part del patrimoni cultural de tots els europeus. En aquest sentit, l'entrenador de futbol li demana que accepti el català, "la meva llengua", i que Suècia no veti el reconeixement del català.

En els últims dies s'ha fet públic que el govern suec té "dubtes" sobre la incorporació del català, el basc i el gallec com a llengües oficials de la UE. Això és el que indica un document de l'Oficina de Coordinació d'Afers de la UE en què s'apunta el posicionament del país sobre els punts que es tractaran en la reunió del Consell d'Afers Generals del 19 de setembre. En l'ordre del dia hi ha l'oficialitat del català, el basc i el gallec