Entrevista | Noia Daina Rapera

«La música que creo és la que m’agradaria escoltar»

«És una proposta que ja fa anys que vaig començar, però encara no m'havia atrevit a presentar-la davant un públic»

Noia Daina

Noia Daina / Festival Acústica

Jordi Callol

Jordi Callol

Noia Daina és el pseudònim de la Clara Coll, una de les quatre artistes que pujarà a l'escenari de la plaça Catalunya dins de la segona edició del cicle Figueres Urbana del Festival Acústica. Aquest espectacle amb la música urbana com a protagonista porta per títol "Les dones ja no ploren, les dones facturen" i se celebrarà el pròxim divendres 1 setembre a les 21:15 h.

Quina és la seva proposta per la Figueres Urbana?

Són 15 minuts, és poca cosa, però intento portar una mica de tot. Tinc clar que faig música urbana, m'identifico com a rapera, però tocant molts estils diferents. El rap és l'origen i a partir d'aquí he fabricat el meu propi estil i així anar tocant-ne de diferents. Podria dir que és una barreja de rap, hip-hop, soul, trap... i barrejat. No m'hi poso etiquetes, però el que tinc clar és que faig música en català i rap en català se'n veu poc.

És una aposta molt limitada encara.

Exacte. Realment és com que la música que creo és la que m'agradaria escoltar. Trobo a faltar aquesta veu femenina urbana en les nostres generacions.

I ofereix un ventall ampli.

Just això. La proposta que porto és una proposta que ja fa anys que vaig començar, però encara no m'havia atrevit a presentar-la davant un públic i ara amb aquesta oportunitat ho faré.

Quant temps fa que va començar en el món musical?

Potser fa uns quatre o cinc anys que composo música.

Però fins ara no l'havia mostrat.

Exacte. Havia penjat alguna cosa a Youtube i a Spotify, però sense cap imatge meva ni res que se'm pogués relacionar. Potser d'una manera més anònima, fins ara.

I l'Acústica serà la seva estrena pública, no?

Exacte. Podríem dir-ho així. Sí que vaig participar en un festival que organitzava en Maken Row, el meu productor, a Llançà amb tots els que anem a gravar al seu estudi. El primer cop que vaig actuar va ser allà, que van ser tres cançons, però aquell dia vaig estar molt nerviosa, era el primer cop. Ara si que és una estrena total.

I en un escenari com és aquest festival. Com valora aquesta oportunitat?

Nerviosa i il·lusionada. En tinc moltes ganes, sé que potser passaré vergonya, però he d'assumir que, si vols estar en un escenari, has d'estar preparat per això i aniré a gaudir al màxim. Quan pujo em costa molt, però un cop hi soc ja està. Al final és la teva pròpia música, s'ha de defensar i gaudir.

Noia Daina com a nom artístic, a què és degut?

«Volia un nom representatiu d'un animal dels Aiguamolls de l'Empordà»

Primer perquè volia un nom representatiu d'un animal dels Aiguamolls de l'Empordà. I com que hi ha la famosa daina blanca em va agradar. I com a segon motiu és que hi ha molt rapers catalans que tenen noms d'animal, com és el cas dels Homes Llúdriga, El Senyor Oca... i seguint la línia vaig dir Noia Daina.