Recorden a Victoria de los Ángeles, a Sant Pere de Rodes

El festival de música es tanca dissabte amb una gala d’òpera que vol recordar a la soprano catalana en el centenari del seu naixement

La mezzosoprano Mireia Pintó

La mezzosoprano Mireia Pintó / MIREIA ARSO (arxiu R7)

Emporda.info

El festival de música de Sant Pere de Rodes, al Port de la Selva, enfila la darrera setmana de programació amb dues propostes ben diferents. Dimecres, a les 8 del vespre, l’aclamat i premiat pianista croat Aljosa Jirinic interpretarà un repertori molt intimista, exclussivament dedicat a Frederic Chopin. La culminació, però, del festival arribarà amb una gala d’òpera, dissabte, que vol ser un homenatge a la soprano Victoria de los Ángeles amb motiu del centenari del seu naixement.

El pianista Aljosa Jirinic. | EMPORDÀ

El pianista Aljosa Jirinic. / redacció. port de la selva

Per aquesta gala operística, que també es fa a les 8 del vespre a l’església del monument, l’organització ha escollit un tercet excepcional: la mezzosoprano catalana Mireia Pintó, guardonada amb els més importants premis en diversos concursos de cant de l’Estat i a Itàlia; el tenor, també català, Roger Padullés i el pianista rus Vladislav Bronevetzky, actualment professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Els tres intèrprets tenen previst oferir àries de diverses òperes A la primera part Il segreto per esser felici de Lucrezia Borgia de Donizetti; Lunge da lei…De miei bollenti spiriti de La traviata de Verdi o Kuda, Kuda d’Evgeni Oneguin de Txaikovski, entre altres. Per la segona part s’han reservat els plats forts: el solo a piano La mort d’Isolda del Tristany i Isolda de Wagner i Liszt i, finalment, diferents fragments de la mítica òpera Carmen de Bizet: Havanaise, Séguedille et Duo, La fleur que tu m’avais jetée i el Duo finale.