Els estels dels Amics de les Arts per tancar el Portalblau

Va ser la nit de presentació de Allà on volia, el darrer disc de la banda

Jordi Callol

Jordi Callol

El festival Portalblau va arribar al final de la seva edició 2023 aquest dissabte 12 d'agost, després d'actuacions, presentacions, exposicions i una intensa activitat cultural que ha inundat l'Escala durant els darrers mesos. La cirereta del pastís l'han posat els Amics de les Arts amb un concert que ha captivat d'inici a fi a tots els presents.

El Fòrum Romà d'Empúries ha estat l'escenari de presentació del disc Allà on volia a l'Alt Empordà, quelcom que s'ha fet palès des de la primera cançó que ha sonat: Allà on volia. Tot i que fos una nit plena de novetats, no es van oblidar dels clàssics com L'home que treballa fent el gos, precisament en un espai «amb tants clàssics com són les Ruïnes d'Empúries», va expressar Ferran Piqué, membre del grup.

Justament, la nit del 12 al 13 d'agost havia de ser el moment de màxima activitat de les Llàgrimes de Sant Llorenç. Amb la voluntat de poder gaudir d'aquest espectacle astronòmic mentre cantaven Cada cel, Piqué va demanar el tancament de tots els llums de l'escenari, així com els de la zona on hi havia els foodtrucks. Malgrat que hagués sigut una imatge per la posteritat, no hi va haver sort.

Un dels moments més emotius va ser quan van fer sonar Lousiana i els camps de cotó, un tema que, tal com va dir Joan Enric Barceló, «té molts significats. Explica una història, però realment n'explica tantes com persones l'escolten». Per cantar-la, Barceló i Piqué van baixar al passadís central de la platea mentre Dani Alegret tocava el piano des de l'escenari.

En el transcurs de la nit no hi van faltar grans temes com 4-3-3, El seu gran hitCitant Mercè Rodoreda, però per tal d'evitar deixar-se'n algun van tocar un medley amb un munt de cançons que anaven sorgint a petició dels propis membres del grup o, fins i tot, del públic.

El concert va finalitzar amb els tres components dels Amics de les Arts saltant, cantant i tocant al mig del públic Semblava que fossis tu, creant un clima de proximitat que pels assistents serà difícil d'oblidar.