La Judit i Joan Dausà se citen a les Ruïnes d'Empúries pel Portalblau

El Fòrum Romà ha fet el ple amb l'arribada de la Gira dels 10 anys Jo Mai Mai a l'Escala

Jordi Callol

Jordi Callol

Llargues cues de cotxes a l'entrada de l'Escala ja feien preveure la gentada que es congregaria al concert de Joan Dausà al festival Portalblau. I és que la parada de la Gira 10 anys de Jo Mai Mai al Fòrum Romà d'Empúries va fer que es pengés el cartell de "Sold Out".

Amb uns minuts de retard, Joan Dausà va pujar a l'escenari on va posar-se al piano per tocar Com Plora El Mar. Aquesta cançó forma part de la campanya «Casa nostra, casa vostra» i busca remoure consciències tot parlant dels milers de persones que moren al mar Mediterrani buscant un futur millor. I no és casualitat que la cantés la primera, tenint en compte que a pocs metres hi havia aquest mar considerat un gran cementiri.

Tot seguit, el cantant va tornar als orígens i va cantar el mític Jo mai mai al costat de Florenci Ferrer a la guitarra. El duo va comptar des del primer moment amb la complicitat i l'ajuda del públic per cantar-la. Fins i tot, alguna persona va cridar «Puto Hèctor» en referència al personatge de la cançó que comença el joc.

Dausà va interactuar amb el públic en múltiples ocasions arribant a mantenir converses amb algun dels assistents. A més, també va llançar elogis cap al lloc on actuava, ja que des de fa anys passa les vacances en aquesta població de l'Alt Empordà: «Fa goig veure aquesta platea històrica així. Aquest lloc ens l'estimem molt i ens el sentim molt nostre».

Quan va sonar Buenos Aires, el cantant va voler la participació del públic i ho va fer mencionant aquest setmanari de manera irònica exposant els beneficis que segons «l'horòscop del diari EMPORDÀ» té per la vida i la salut ser actiu en els seus concerts.

Ja cap al final de l’espectacle, va arribar un moment molt especial: el retrobament en directe de la Judit (l'actriu Sara Espígul) i Joan Dausà. Just en aquell instant en què el focus la va il·luminar al mig del públic, el cantant va entonar la cançó que porta el seu nom Judit. Finalment, el concert va acabar amb el Jo Mai Mai, amb un públic entregadíssim que va arribar fins als peus de l'escenari per celebrar La Gran Eufòria.

@emporda_info 🎼 @Joan Dausà fa el ple al festival Portalblau de l'Escala ➡️ Crònica i galeria d'imatges a www.emporda.info ✍️🎥📸 Jordi Callol @Prensa Ibérica #emporda #prensaiberica #joandausa #portalblau #musica #music ♬ original sound - Setmanari de l'Alt Empordà