Verbaline publica un videoclip fet amb intel·ligència artificial

Vídeos reals de directes del grup s’han convertit en seqüències de dibuixos animats

Els tres components del grup Verbaline. | VERBALINE

Els tres components del grup Verbaline. | VERBALINE / Jordi Callol. l’escala

Jordi Callol

Jordi Callol

La intel·ligència artificial és cada cop més present en el món actual i, fins i tot, ha arribat al món de la música. Un exemple és la banda Verbaline, que va publicar el passat divendres 28 de juliol un videoclip creat a partir d’aquesta tecnologia.

Es tracta del tema Freedom del disc doble Choose to be free que van publicar la passada diada de Sant Jordi. El grup format per David Tulsà, Pere Servià i l’escalenc David Izquierdo ha escollit aquesta opció perquè «no ens dediquem a la música, i ens era difícil haver de rodar un videoclip per qüestions de disponibilitat».

El resultat d’aquest audiovisual parteix de vídeos del grup Verbaline tocant en directe en diferents espais i les converteix en «en seqüències d’entre deu i trenta segons de dibuixos animats», exposa Izquierdo.

En aquest videoclip «les seccions de veu es veuen amb dibuixos animats en blanc i negre coordinats amb la lletra», diu David Izquierdo, que també afegeix que «partint de la cançó, s’hi representa el concepte de llibertat de fer el que volem en cada moment i de poder tornar enrere». Precisament, el retorn al passat es porta a l’extrem en el videoclip ambientant les imatges en l’època medieval i amb la presència de bruixots.

La publicació d’aquest clip l’han fet coincidir amb la temporada de vacances estival perquè «la gent sol estar més connectada amb la cultura i també té més temps», exposen des del grup.

Una banda de culte

Verbaline és un grup de rock alternatiu, un estil que «malauradament a les nostres contrades no té una projecció gaire gran», explica David Izquierdo. Tot i això, compten amb un públic fidel «convertint Verbaline en una banda de culte». A més, afirmen que tenen entre 600 i 800 escoltes provinents de l’estranger, com és el cas de l’Argentina, Xile o el Japó.

Ara, quan tot just fa tres mesos que van llançar Choose to be free, ja estan treballant en un nou disc que preveuen poder publicar de cara a l’any vinent.