L’oasi refrescant de Diana Taubin

L’artista crea un nou mural a la zona del riu tranquil, dins el parc aquàtic Aquabrava de Roses

El bar i tot l'entorn ha estat remodelat. | DIANA TAUBIN

El bar i tot l'entorn ha estat remodelat. | DIANA TAUBIN

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

La relació entre l’artista mural Diana Taubin i el parc aquàtic Aquabrava de Roses és de gran solidesa. Des de l’any 2016, Taubin ha anat imaginant i creant atmosferes plenes de personalitat en diferents racons del parc que embolcallen i transporten al visitant. El darrer és el del bar Oasis integrat dins la zona del riu tranquil, en una piscina, enguany totalment transformada. La creativitat lliure i desbordant de Taubin l’ha duta a concebre un desert poblat d’una vegetació fresca i exuberant travessada d’un rierol, que connecta realitat i ficció i que convida a submergir-s’hi una estona.

Diana Taubin explica que l’única premissa de la qual partia era la que sempre ha donat prioritat en els seus treballs en aquest parc aquàtic: «Que els murals aconsegueixin fer desaparèixer les parets i que els locals on pinta acabin mimetitzant-se amb l’entorn» que els acull, poblat, per altra banda, d’una vegetació densa i amable. Val a dir que Taubin s’ha inspirat en aquesta ocasió en el mateix nom de l’espai: «Volia que la imatge donés la pauta que és un oasi, no que el nom fos només una anècdota».

El mural s'expandeix per tot l'immoble. | DIANA TAUBIN

El mural s'expandeix per tot l'immoble. | DIANA TAUBIN

En la transformació completa de la piscina, ara menys profunda i més ampla, també s’ha aprofitat per crear un tendal singular, que sobresurt i aporta ombra, feta amb fulles de plataner de diferents tonalitats de verd creades a partir de xapa corpòria. Aquestes, a més, es fusionen amb el disseny de Diana Taubin donant continuïtat a la idea original. Després d’unes setmanes de treball in situ, aquest nou mural es va inaugurar just el mateix dia d’obertura de la temporada. L’artista confessa sentir-se molt satisfeta amb la llibertat creativa i el resultat final: «El conjunt ha quedat molt fresc i suau i s’integra amb tot el que té al voltant convertint aquest racó en un lloc molt agradable».