Projecció d’Argentina, el curtmetratge intergeneracional realitzat per sèniors i joves de Roses

Aquest és el resultat del treball comú i intergeneracional realitzat entre persones sèniors i joves durant el Taller de Cinema

Fotograma de la pel·lícula

Fotograma de la pel·lícula / AJUNTAMENT DE ROSES

Emporda.info

Aquest divendres 14 d’abril, a les 19 h, tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses la projecció del curtmetratge ‘Argentina’, interpretat per gent gran i joves de Roses participants en el Taller de Cinema dut a terme al CAR l’any 2021.

‘Argentina’ és el resultat del treball comú i intergeneracional realitzat entre persones sèniors i joves a partir dels coneixements adquirits durant el Taller de Cinema dut a terme al CAR Jove de Roses la tardor de 2021 i organitzat pels departaments d’Acció Social i Joventut de l’Ajuntament. El rodatge es va finalitzar al llarg de 2022 i en ell han participat tres joves i sis persones sèniors.

Aquesta és la primera experiència cinematogràfica compartida entre joves i gent gran al municipi, després dels rodatges de "El gran home" (2018) i "L’ocell de plomes blaves" (2017), duts a terme en aquelles ocasions pels participants en els tallers de cinema per a gent gran. 

Els tallers de cinema han comptat amb l’assessorament i guiatge de l’Associació cultural DAUS, que al llarg de les sessions realitzades han donat a conèixer les diferents etapes i especialitats que intervenen en la creació d'una obra de gènere cinematogràfic, des del guió i la producció, fins a la interpretació, gravació, direcció o vestuari.